Bild
Nästa artikel

Världens bästa guide finns i <br />New Orleans

"Tre timmar blev fyra och hela tiden snackade han - det var allvar blandat med skämt, filosofiska utläggningar, kunskap, historia, högt och lågt, ytligt och djupt."

Det första man bör göra när man kommer till en ny stad och ska stanna några dagar, är att åka med på en guidad tur. Det är snabbaste vägen till en allmän överblick av stan och vad som är viktigt att titta närmare på.


Alltså gjorde vi det i New Orleans. Fögade anade vi att det minsann inte var någon vanlig guidning som väntade. Tre timmar blev fyra och hela tiden snackade han - det var allvar blandat med skämt, filosofiska utläggningar, kunskap, historia, högt och lågt, ytligt och djupt. Samtidigt som han själv rattade sin elvasitsiga Cheva-van.


Vi hade helt enkelt haft den enastående turen att få åka med världens bästa guide, Mike Marino Jr (bilden), född och uppvuxen i New Orleans. Han vet allt om stan, och då menar jag allt. Om du ska till New Orleans så är en tur med Mike Marino ett måste.


En stor del av turen handlade förstås om den stora stormen och översvämningen som följde i spåren efter Katrina för 3,5 år sen. Mike Marino var själv en av alla tiotusentals som blev hemlösa men han var ändå lyckligt lottad; han kunde flytta tillbaka med sin familj efter tre månader och bygga upp sitt hus igen.
Efter Katrina har Mike Marino tre levnadsregler som han håller benhårt på:

1. Evakuera direkt.

2. Alla behöver alla.

3. Gå hellre hungrig än oförsäkrad.

Taggar:
Världens bästa guide finns i <br />New Orleans

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.