Bild
Nästa artikel

Vad har golfspelare gjort för ont?

Det är riktigt låg nivå på en del av kommentarerna till Expertpanelens första framträdande här på hemsidan.

Jag är besviken över att inte alla håller sig till sakfrågan:

Vad tycker du om Expertpanelens val?

Att diskutera huruvida det är politiskt korrekt att spela golf eller inte, är riktigt dåligt och definitivt något jag trodde exempelvis Saabnisse skulle hålla sig för god för.

Vad har golfspelare gjort för ont? Ingenting, enligt min uppfattning.

Ibland tappar man tron på mänskligheten.
Taggar:

Kommentarer

#1
Jägaren
2010-03-19 10:21

Vem har sagt att golfspelare har gjort något ont?
Men för att återgå till ämnet - vilket också var fallet i mitt första inlägg under förra "bilrådet": "Expertpanel" som ger råd om bilval... Hör ni själva hur dumt det låter?

#1
Lennart
2010-03-19 10:52

Bäcklund, du har alldeles rätt!
Kommentarer som rackar ner och förlöjligar är bara barnsliga.
Sedan kan man diskutera huruvida expertpanelen är en sant objektiv panel eller en subjektiv dito, om än med mycket kunskaper om bilar och modeller

#1
Klas
2010-03-19 11:59

Kanske lika bra att ta bort kommentarsfunktionen helt och hållet. Den tillför som sagt var inte så mycket, utan verkar mest vara ett forum för pajkastning och påhopp.

#1
Max
2010-03-19 13:05

Kan ni inte bara radera dessa irrelevanta inlägg?

#1
Saabnisse
2010-03-19 13:11

Bäcklund var sjutton har du fått det politiska budskapet från som jag skulle skrivit?
Jag har aldrig blandat in politik i mina åsikter om golf och det tycker jag att du också borde låta bli att påstå.
Dessutom tycker jag att det var fånigt att dra upp det över huvudtaget av expertpanelen, nog sjutton kan väl en bilköpare själv avgöra vad han får plats med.
Många av era kommentarer idiotförklarar ju de som frågar.

#1
Jes
2010-03-19 15:35

Jag påpekade att Stig behövde plats för sin golfbag och det var ett av kriterierna för valet av bil.
Vad jag kan utläsa är Stig troligen en lycklig pensionär med tid för en hobby. Härligt vill jag säja!
Påhoppen gällande golfbagen är onödiga och enbart "dumma"! Med all respekt saabnisse, du har en synnerligen onödig kommentar bland inläggen. Jag spelar inte golf och troligen spelar inte heller du golf men det finns ju många som gör det, personligen vill jag tycka att golf är en sport god som bl.a curling, dart och schack, fast med mera frisk luft, liksom fiske men kräver mer utrymme i bilen. Vad är problemet?
Ett tack till Håkan för reaktion på inläggen!

#1
Saabnisse
2010-03-19 16:05

Helt riktigt, jag spelar inte golf, men jag har gjort det och jag måste säga att värre segregation i en klubb har jag aldrig upplevt.
Där var det verkligen tjocka plånböcker som styrde.
Ok, det var några år sedan och säkert är inte alla klubbar lika denna, men det fick mig att verkligen förundras över vissa människors överlägsna beteende.
Sedan vill jag tillägga att det inte var jag som drog upp detta med avogheten mot golf.
Det var Jägaren.
Men jag instämde i hans kommentarer.
Och jag skulle fortfarande vilja veta varifrån Bäckström fick det till att jag blandat in politik?

#1
Håkan Bäcklund
2010-03-19 16:54

Saabnisse: Uttrycket "politiskt korrekt" behöver inte alls handla om politik. Begreppet används om åsiktsströmningar som av kritiker anses göra anspråk på att vara de enda godkända och rumsrena.
För övrigt kan man träffa på överlägsna människor på alla möjliga ställen som inte alls har med tjocka plånböcker att göra.
Trevlig helg!

#1
Jägaren
2010-03-19 17:33

Huruvida golfspelare har plånböcker tjockare än genomsnittet eller inte är ointressant för min del, även om det i de flesta fallen är så. Poängen med mitt resonemang är - som Saabnisse så tacksamt redogör för och bekräftar - att det bland golffolket i golfklubbarna råder en jargong av överlägsenhet och snobberi som sett mot människor i samhället i stort inte kan förklaras på något annat sätt än att dessa människor anser sig vara av en finare sort. Det värsta med detta är att de själva verkligen tror att så är fallet och att de dessutom måste påtvinga hela omgivningen denna farsartade feluppfattning.
Bäcklund har rätt i att man kan hitta överlägsna människor överallt - till och med bland motorjournalister, utan att för den delen nu mena just Bäcklund.
Trevlig helg, alla!

#1
Jes
2010-03-19 18:37

Jag gissar att JÄGAREN aldrig varit på en golfklubb.
Ren gissning men hans/hennes argumentation är urgammalt spex och saga som inte har det minsta med verkligheten att göra..
Det är 20 år sedan jag var på en golfklubb, inte som spelare utan jag hade annan uppgift. Då fanns alla sorters människor, nå'ra snobbar fanns förstås men mest vanliga hyggliga människor som hade behov av en fritidsyssla och den gemenskap en dylik aktivitet kan ge, ganska många pensionärer kan jag tala om!
Numera står det en golfbag i vart o vartannat garage bre've, exempelvis en sunken Skoda eller en ny Mercedes ..
Era uppfattningar om golfspelare är mer än förlegade ...
.
Vem sa att Stig var annat än någon som behöver plats med en golfbag, utöver 2 resväskor. Han kan vara världens hyggligaste medmänniska, farfar, morfar, pappa, äkta man, vän och kompis till allt och alla.
.
"tjocka plånböcker" .. man bara suckar .. Svenska avundsjukan i ett nötskal ..

#1
FH12-24M
2010-03-19 19:48

Många av er som kommenterar här kan inte få på en mössa utan att skruva på den ..
JÄGAREN ger det ultimata intrycket av översittare och besserwisser som den själv föraktar och menar finns i golfklubben, hundklubben, jaktklubben eller vilken klubb det nu ska föraktas.
Till Her Hedman vill jag önska en underbar golfsäsong och en funktionell bil utifrån dina behov med insteg och utrymme för dina saker.
70 bast är banne mig bara att respektera!!

#1
Gösta
2010-03-19 21:08

Inte så konstigt att folk skriver inlägg med politiska inslag. Tidningen har ju trots att en socialdemokratisk karaktär och lockar följdaktligen flest läsare från vänsterfåran, likt mig själv. Tror att majoriteten av oss läsare handlar på konsum, har försäkringarna i Folksam och tankar på OK. ViB är den enda biltidning som är vänsterinriktad i en övrigt moderatdominerad motormediavärld. Keep up the good work ViB! Kamrater, låt oss vinna valet i höst. Heja Sahlin och Ohly!

#1
Max
2010-03-19 21:20

Jag förstår inte riktigt varför man i artikeln expertpanelens rekommendation på bilar, där man skulle diskutera om huruvida om det var rätta bilar de tog fram. Men istället skulle vissa snöa in på golfbagen! Nu skulle man plötsligt prata om att det är bara snobbar som spelar golf, hur vidrigt det egentligen är med de, men hallå, är inte ni ute och cyklar? Han ville ha en bil där man fick plats med en golfbag! Punkt slut.

#1
Max
2010-03-19 21:21

Felskrivning, jag menar jag förstår inte varför folk skulle annat än ämnet man skulle diskutera om.

#1
Jägaren
2010-03-20 12:17

FH12-24M: Varifrån kom nu hundklubben och jaktklubben? Kan du läsa?

#1
Saabnisse
2010-03-20 18:53

Gösta , du har ju tur att utvecklingen gått framåt.
För tjugofem år sedan skulle du och dina socialistiska polare aldrig ha haft en chans i en golfklubb.
Nu för tiden tror jag inte att de gör någon åtskillnad, det känner jag faktiskt inte till, men det jag vet är att på den tiden hade ni fått det svårt.
Jag vet inte hur det är nu för tiden i golfklubbarna, det finns säkert de som är utmärkta, liksom att det finns och alltid funnits utmärkta golfspelare.
Den sociala utjämningen har säkert fungerat, men jag vidhåller min uppfattning om att jag inte vill kalla det för sport, lika lite som att jag vill kalla älgjakt för sport, (men jag tycker verkligen inte om älgar) och sportfiske, vad är det för sport?
Ett nöje kan jag hålla med om, men sport?

#1
Seken
2010-03-21 00:47

Jag instämmer helt med Bäcklund. Vad har vi golfare gjort för ont? (Nu är jag ju inte golfare. Men hade gärna varit. Om det inte vore så att så många golfare är otroligt dumdryga. Långt över den gräns som är uthärdlig för mej.) Finns det nån annan sport med klädkod? Förutom dressyr-ritt.

#1
Conny Karlsson
2010-03-21 12:29

Håller också med Bäcklund att kommentarerna om golfare är helt onödiga. Överhuvudtaget har kommentarerna tyvärr övergått till att innehålla personangrepp etc senaste tiden. Och det blev efter att Teknikens Värld skärpte sitt inloggning system för att undvika sådana kommentarer. Tyvärr har dessa personer nu kommit till Vibilägares sida och sprider icke fakta tillsammans med personangrepp etc, man har dock valt andra namn.....;o). Samma personer var ofta i blåsväder på TV hemsida pga detta ändrade TV sin inloggning för att motverka dessa artikel kommentarer. Pga detta har jag den senaste tiden valt att inte medverka här så mycket som tidigare tills Vibilägare gör något åt detta. Who tar åt sig av detta.....?;o) Samt en som ofta skjuter andra i sank.......fundera på vilka det är. Hunter hunted.

#1
SLAM
2010-03-21 13:02

Håller med HÅKAN BÄCKLUND nivån på många inlägg är tyvärr så låga att de inte ens är värda att kometerna! Känns som vissa borde söka efter andra ställen för att få utlopp för sina personliga problem.

#1
Gösta
2010-03-21 14:13

ViB, det är dags att skärpa till kriterierna för att kunna skriva kommentarer. Inför inloggning samt att kommentarerna granskas innan de publiceras. Det brukar ta bort de flesta rötäggen (ni vet vilka ni är). Som vanligt är det några få som förstör för alla andra. Det är personangrepp och påhopp på utvecklingsstörda om vartannat. Vi som har rent mjöl i påsen har ingenting emot att reglerna skärps till, detta är nog en förutsättning för att debatten kring artiklarna skall kunna fortsätta på sikt.

#1
Jägaren
2010-03-21 16:59

Conny Karlsson: Kan jag få be dig sluta fortsätta påstå att jag (Jägaren) och "Who" på Teknikens Världs hemsida skulle vara samma person? Jag skriver lika ofta nu som tidigare inlägg på Teknikens Värld (det nya inloggningssystemet har inte påverkat mig) men INTE - I N T E - under användarnamnet "Who". Du har dock rätt i att tonen har blivit bättre på Teknikens Värld i och med det nya inloggningssystemet. Vissa "element" försvann (alla minns vi väl gaphalsarna "512S" och "Harry" - men även du, Conny. Det märkliga i ditt fall är att du försvann med dina enkelriktade Toyota-kommentarar i samma veva som Toyota-skandalen tog fart. Så vitt jag kan se skedde samma sak här på ViBilägare. Du skyllde vid tillfälle på "tidsbrist" - men det rådde minsann ingen tidsbrist när allt såg ut att vara frid och fröjd med "ditt" Toyota.
Du skriver: "Överhuvudtaget har kommentarerna tyvärr övergått till att innehålla personangrepp etc senaste tiden. Och det blev efter att Teknikens Värld skärpte sitt inloggning system för att undvika sådana kommentarer." Och själv går du på med dina låga kommentarer om vem som - felaktigt - är vem, d.v.s. du sprider osanningar och roar dig med spekulationer. För att sänka ditt inlägg ner i Marianergraven avslutar du med "Hunter hunted". Snacka om att tjafsa.
Jag tycker att du, Conny, bör vara en av de första att försöka skriva inlägg som inte faller in i kategorin "Låg nivå". Du uppnår detta genom att sluta sprida missuppfattningar och direkt felaktiga spekulationer.

#1
FH12-24M
2010-03-21 17:08

JÄGAREN;
Följer man dina kommentarer i diverse diskussioner här på siten så finner man ingenstans där du tillför något av värde för bilintresserade.
Ditt förakt för golfspelare eller andra hör definitivt inte hemma här.
Man kan tro att du är avstängt från Lunarstorm och måste sprida ditt gift någon annanstans.
SAABNISSE; Din uppfattning om vad som är sport och inte, vilket inte är för dig att varken avgöra eller bestämma, hör i varje fall inte heller hemma här.

#1
Jes
2010-03-21 17:22

Att placera mej (eller dej) på en politiskt bänk utifrån vilken sport jag gillar, vilken bil jag föredrar eller vilken tidskrift jag läser är väl ändå helt uppåt väggarna.
För bövel'n vänner, kan vi bruka lite allvar här. Låt oss prata bilar och Vib-artiklar utan för mycket trams och barnsligheter.
Det gemensamma vi har är att läsa Vib och troligen att vi äger och kör någon bil. Kul om vi kan samlas kring den gemenskapen, tycker jag iaf.

#1
Jägaren
2010-03-21 17:48

FH12-24M: Jag tror helt enkelt att du går på mig i rent raseri för att jag trampat golfare - inklusive dig - rejält på tårna. Och så den stora frågan: Vad tillför du själv då för oss bilintresserade?

#1
FH12-24M
2010-03-21 19:11

Nu ska vi se om det finns någon våglängd att möta dig på JÄGAREN.
Jag läser Vib, både i pappers och webbformat. Jag läser även kommentarer och insändare. Jag suger i mig materialet och njuter så långt det någonsin är möjligt, precis som att sitta i vilstolen en varmsommardag med en kall öl och studera fjärilar ... Men då kommer ibland den där irriterande getingen, i Vib-världen motsvarar du och dina gelikar denna koboltarmerade geting, fullständigt omöjlig att slå ihjäl varken med ihoprullad tidning, insektspray eller hagelbössa, bara så jäkla irriterande, fridstörande och onödig för de av oss som försöker njuta av livet. Emellertid förstår jag att getingen är en del av något nödvändigt som jag därmed kan förlåta innan jag somnar på kvällen, men förstår inte vad du har för syfte .. Du verkar betydligt mera onödig.
Själv tillför jag inget i bilägarfrågor, förbehåller mig rätten att vara läsare. Någon gång kommenterar jag trafikfrågor, jag lever mitt dagliga liv i den soppan.
Denna tråd, som det väl kallas, handlar om nivån på debatten och jag kan inget annat än bejaka Håkan Bäcklund i frågan.
Så därför JÄGAREN, läs själv dina låga och nedlåtande kommentarer i olika sammanhang, exempelvis gällande Toyota och nu då golfspelare. De är bara så tröttande ... de är så dåliga, osakliga och intetsägande men mest av allt är de nedlåtande mot många människor.
Själv kör jag inte Toyota, spelar inte golf men många gör antigen eller bådera.
Visa respekt för andra och du kan kanske själv få respekt.
Hängde du med nu eller vill du tala om för folk hur de ska leva sina liv, bara så vi kan göra det och därmed slippa dig framöver?
Vänligen/

#1
Jägaren
2010-03-21 22:08

FH12-24M: I fallet om Toyota försökte jag inledningsvis (alltså i de första inläggen om att Toyota slår tillbaka) balanser upp vissa inlägg som gick på linjen om en amerikansk koomplott mot Toyota. Jag framhöll t.ex. att den amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten har varit minst lika hård mot de inhemska märkena som mot de utländska. Trots detta bemöttes jag med tramsinlägg (t.ex. av Patrik 2). Därefter var "spiralen" igång.
Jag försökte också förklara hur det förhöll sig med den aktuella filmen, t.ex. att bilen vid ca 30 km/h gick på nästan tomgång när någon ville få det till att bilen stod stilla (den amerikanske föraren säger alltså själv i filmen att bilen går i nämnda hastighet). Jag föröskte också förklara varför varningslamporna för airbag och parkeringsbroms lyste. Men utan att någon brydde sig särskilt mycket. Här försöker man med huvudet på skaft bidra med några klargöranden i en flora av missuppfattningar och feltolkningar. Men likt förbannat körs man över med repliker om man överhuvudtaget har fattat något etc. Men dessa inlägg har du väl naturligtvis blundat för. Eller så ryms de inte i ditt korståg mot mig. Vet hut!

#1
FH12-24M
2010-03-21 23:14

Jag Har sett filmen JÄGAREN, hur svårt är det att se fusket i den?
Vad in i helskotta du vill uppnå med ditt trams är fullständigt obegripligt och så nedlåtande mot intelligenta människor att jag, för min del underlåter vidare kommentarer gällande dina inlägg eftersom det tydligen inte finns någon våglängd.
Cykla du på i din takt och på din väg, för ute och cyklar, det är du.

#1
Jägaren
2010-03-23 10:51

FH12-24M: Kan du redogöra för vad som är fusk? En riktig spec vill jag ha!
Till Bäcklund kan jag också säga: Om du tappar tron på mänskligheten för vad du uppfattar som låg nivå på några debattinlägg i ViBilägare - hur ser då din syn på mänskligheten ut när du ser bilder och filmer om krig och konflikter ute i världen, där inte bara soldater utan civila i form av kvinnor och inte minst barn torteras och mördas?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.