Bild
Nästa artikel
Nyheter

USA:s bildirektörer får upprättelse

5 januari 2009

Det går ju inte så bra för USA:s bilindustri, om man säger. Många menar att amerikanska bilar är otidsenligt stora, dyra och bränsletörstiga.


Ansvaret för att jänkarna inte hängt med i utvecklingen, inte varit förutseende om kommande trender och kundkrav, borde vila rätt tungt på de ytterst välbetalda direktörerna hos GM, Chrysler och Ford. Ni vet, grabbarna som tog var sitt jetplan för att flyga till kongressen i Washington och tigga pengar av folket.


För det fick dom rätt mycket kritik och vid det andra besöket i Washington åkte de hybridbil de dryga 80 milen från Detroit.


Men nu får bildirektörerna upprättelse. Den svenska tidningen Auto Motor & Sport tar de amerikanska bildirektörerna i försvar och skyller på "journalister som kastar politikernas lögner rätt ner i halsen på Svensson - som sväljer utan att tänka".  


Det är alltså journalisterna, politikerna och Svensson, du och jag, som är bovarna. Vi har inte förstått vilka kloka beslut bildirektörerna fattat om vilken typ av bilar som ska tillverkas. 


Intressant tanke - om än något udda.