Bild
Nästa artikel

Uppsalas motbild till FN:s klimatpanel

I dag inleds FN:s klimatmöte i Köpenhamn. Deltagarna borde börja med att läsa en debattartikel i dagens DN, skriven av Kjell Aleklett, professor i fysik och verksam vid Globala energisystem, Uppsala universitet.


Aleklett hävdar att FN:s klimatpanel IPCC:s skräckvisioner om framtida klimatförändringar är helt orealistiska. Inte för att utsläpp av fossila bränslen som kol och olja inte skulle påverka klimatet, utan för att till exempel oljan inte räcker till för att påverka klimatet i den utsträckning IPCC kalkylerar med.


Och om utsläppen koldioxid från kol ska öka till de nivåer IPCC påstår så måste kolproducenterna öka brytningen med 600 procent.


Enligt Kjell Aleklett är det inte möjligt; han anser att vi borde oroa oss betydligt mer för framtida energibrist.


Det är alltid nyttigt med motbilder.

Taggar:

Kommentarer

#1
lubos
2009-12-07 13:28

Instämmer till fullo beträffande den närmast "religiösa" övertron på människans påverkan på klimatet! Men det kan på sikt ha det gosa med sig att "nya" metoder att få fram energi kommer fram och därmed de politiska spänningar som uppstått beträffande naturtillgångar kan minska. Ta t ex att rysk naturgas ersätts m kärnkraft!

#1
S-E S
2009-12-09 19:18

Dessutom påstås det från en professor i naturgeografi, också från Uppsala att miljömaffian (som utgörs av ledande forskare som FN´s klimatpanel IPCC baserar sitt miljöarbete på) måste förfalska forskningsresultat för att göra det möjligt att få framtidsbilden så svart de önskar och för att glädja miljörörelsen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.