Bild
Nästa artikel

Tyska tullen har för lite att göra

Tyska tullen verkar vara undersysselsatt. I alla fall den tullstation som finns på gränsen till Schweiz.


Vår delegation som körde ner i natt till Zürich för att hämta hem strandsatta Nisse Frendin med sällskap har börjat återfärden till Stockholm. När gränsen till Tyskland skulle passeras blev det tvärstopp.


In i ett garage med VW Multivanen. Där vidtog en grundlig undersökning av bil och allt bagage.


Tullen kan undersöka vem som helst om man hyser misstankar. Men, hur misstänkta verkar sex uttröttade medelålders svenska resenärer i en splitter ny VW Multivan vara i dessa askmolntider? 


Inte särskilt.

Taggar:

Kommentarer

#1
jarl
2010-04-21 16:04

Rätt åt er - miljöbovar

#1
Lupo3L
2010-04-21 16:26

Ni ser väl ut som Ni festat helat natten med rödsprängda ögon?!

#1
Sonettracer
2010-04-21 16:39

När medelålders svenska herrar kommer med bil från Schweiz till Tyskland utgår tyska tullen från att de har varit och hämtat kontanter från sina hemliga konton i Schweiziska banker. Eftersom tullen nuförtiden inte har så mycket att göra i allmänhet är det sådant de tittar efter. De njuter av att jäklas så mycket det går. Hittar de inga stora summor kontanter så letar de upp någon annan petitess att bråka om istället. De borde skickas på attitydkurs istället! Har självblivit oskyldigt anklagad av dem, inte kul alls kan jag säga!

#1
Andy
2010-04-21 17:02

Tack Jalle och Trelitersvargen för era kloka kommentarer. Naturligtvis kan man resa "hem" mer miljövänligt. Jag hade flygbiljetter (har fortfarande, no refund so far) vi måste nu ta bilen (en E85-bil), (hur många "Tankstellen" i DE???. I kanton ZH i CH finns det bara 2, och det lönar sig inta att åka dit???) ). Jag lyckades att boka ett biltåg melan Hamburg och Basel, ren tur. Frågan är: Vad belastar resan Västerås - Hamburg och därefter Hamburg - Saint Tropez, och returen också, vår känsliga miljö. Jag ville inte men var tvungen. Varför ett miljösvin till bil med onödig ballast, Kan inte den sk. "chefen" klara sig själv. Tänk på miljön !!!!
Hälsn. A

#1
Göring
2010-04-21 17:52

Sex i en bil väcker väl alltid uppmärksamhet?

#1
Erik F
2010-04-21 17:59

Kanske det är den nya dyra bilen som kommer långväga ifrån, med en massa män utan större packning som väcker tullens intresse?

#1
Jägaren
2010-04-22 10:27

Jag tror Bäcklund behöver passera gränserna där nere lite oftare. Själv har jag många gånger stått där i samma situation. Men si, det är bara den tyska grundligheten som tar ut sin rätt. Helt i sin ordning. Svenskarna är ju som bekant inte vana vid detta.

#1
Kjell-Åke
2010-04-22 16:24

Hade man varit lika grundliga och effektiva vid inresa i Sverige hade vi sluppit en massa infört knark till fördärv för våra unga.Det kan ju vara just den här typen av människor står för en del av införseln, inte vet vi.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.