Bild
Nästa artikel

Turbo-Sten tar över VW Sverige

Jag träffade nye chefen för svenska Volkswagen, Sten Forsberg, i dag. Det var upplyftande. Där vilade nämligen inga ledsamheter.

Forsberg börjar egentligen inte sitt jobb officiellt förrän på måndag men har redan börjat turnera runt bland VW:s återförsäljare för att trimma organisationen. Och i dag var det dags att möta motorpressen.


Sällan har jag mött en bildirektör med sådan energi. Arbetsglädjen ska vi bara inte tala om. Det beror nog inte bara på att Forsberg kommer till ett dukat bord. Volkswagen går bättre än de flesta konkurrenter, har ett modellprogram som täcker 82 procent av segmenten och 10,4 procents marknadsandel i Sverige ska bli tolv. Han verkar vara av den optimistiska sorten.


- En kris är möjligheternas tillstånd. Vi har en fantastisk palett av modeller. Sverige är i rampljuset för Volkswagens miljösatsning. Vi har otroliga medarbetare. Jag har gått omkring med ett leende på läpparna sen jag fick jobbet.


Ja, så där gick han på, nye VW-chefen. Turbo-Sten skulle nog kunna göra en insats hos vilket krismärke som helst.

Taggar:
Turbo-Sten tar över VW Sverige

Kommentarer

#1
Ö-Kölis
2009-02-28 23:46

SAAB: Köp över honom!

#1
Tallbo
2009-03-01 16:46

Hoppas han kan fixa bättre stolar, billjus och serviceorganisation, då kan någon av VW modellerna bli intressant.

#1
Calle
2009-03-02 11:27

Apropå VW sverige's dåliga rykte; Sten kolla in verkstaden; Bilkompaniet i Bro (Sthlm) - där kan dom sina grejor. Bara det företaget göra ju att man kan tänka sig att köra / köpa VW!!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.