Bild
Nästa artikel
Nyheter

Tung lördag för hojhatare

19 augusti 2011

I morgon är det dags för Mälaren runt igen. Omkring 25 000 motorcyklar deltar och för första gången på fyra år är jag inte en av dom.

Kanske lika bra det.

I går ringde en man som var upprörd över att hojåkare ofta åker i grupp och tar upp vägbanan – och att deras fordon bullrar fruktansvärt!

Han var kort sagt rätt så upprörd och undrade om detta verkligen var förenligt med svensk lag.

Som gammal HD-ägare (till en hoj som bullrade rejält) höll jag en låg profil i samtalet. Men jag gav honom i alla fall rådet att hålla sig borta från Mälartrakten lördagen den 20 augusti om han ville undvika motorcyklar och buller.

Desto fler verkar tycka att det är en upplevelse att se så många mc-ekipage, att döma av alla människor som kantar färdvägen, vinkar och hejar.

Det stödet kan motorcykelfolket behöva som motvikt till sura medtrafikanter som ondgör sig över att de tränger sig före i köerna, kör lite för fort ibland och för oväsen.

Å andra sidan är det många hojåkare som betraktar bilister som en oförutsägbar säkerhetsrisk i trafiken. De har dålig uppsikt och verkar betrakta varje motorcykel som ett ufo som inte borde finnas på vägarna.

Det finns goda och dåliga exempel på förare bakom både ratt och styre. Men lite mera hänsyn från såväl bilister som mc-förare skulle inte skada.