Bild
Nästa artikel

Tummen upp för Pegan

Förra fredagen hämtade jag vår projektbil Peugeot 205 Junior -89 från verkstan och åkte direkt till Bilprovningen i Nacka för kontrollbesiktning.

- En riktigt fin liten bil, tyckte besiktningsmannen och hela proceduren såg ut att bli en ren formalitet.


Inte då. För högt CO- och HC-värde fällde Pegan. Ombesiktning.


Peugeot-verkstan i Sätra fick uppdraget att fixa till det och efter att ha monterat en ny Lambda-sond var värdena okej med råge. Mikael Skeppare på Bilprovningen i Sätra (bilden) gjorde tummen upp och nu är det bara att sätta igång och köra. Jag har mycket att ta igen eftersom jag aldrig i hela mitt liv kört just Peugeot 205 tidigare.


Är det inte konstigt förresten, jag har aldrig tidigare noterat att det finns mer än någon enstaka 205:a som rullar på vägen. Nu, när jag själv kör en, så ser jag kompisar till projektbilen hela tiden.

Taggar:
Tummen upp för Pegan

Kommentarer

#1
larre
2009-06-19 23:51

jävligt märkligt. först rustas denna skrothög för tiotusentals kronor. ändå underkänns den.
skandal. kör skiten till skroten.
köp en saab i stället.

#1
L-B Englund
2009-06-20 23:41

En osäker gammal konstruktion som borde bort från vägarna. Även om bilen inte gått så långt och är i fint skick är det en osäker bil som borde skrotas, med eller utan skrotpremie.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.