Bild
Nästa artikel

Tramsigt om Saab-affären

"Tur att ingen lyssnade på Maud Olofsson" - så lyder en rubrik på vår hemsida. Den har retat gallfeber på en del läsare som sätter likhetstecken med ett citat av en socialdemokrat och vad Vi Bilägare tycker.


Det är en tramsig slutsats. Men det är ju valår i år, vilket märks även på de politiska utspelen. Ta Saab-affären som ett exempel; egentligen råder ingen större skillnad mellan den borgerliga regeringens förhållningssätt och vad en röd-grön allians i regeringsställning skulle ha gjort.


Men, eftersom det är valår så måste rågångarna hållas rena. Beskyllningar och motbeskyllningar haglar mellan representanter för de två politiska lägren i syfte att vinna valpoänger. Vem tror ni att ni lurar?


Förhoppningsvis leder det till att alla som bedriver detta vulgära röstfiske får rejäla bottennapp.

Taggar:

Kommentarer

#1
Saabnisse
2010-01-28 23:21

Jo helt riktigt, men håll med om att Maud & Co hade en enastående tur.
Hade det inte blivit någon affär hade Alliansen fått skulden.
Hade de gått in med pengar för att påskynda affären hade de fått skulden om det inte blivit affär.
Jag trodde faktiskt att det skulle bli som med Opelaffären, när regeringen gått in med tillräckligt mycket stålar behåller GM företaget.

#1
PA
2010-01-29 10:41

Som sagt var, det märks överlag på alla olika insändare att det är valår i år. det skulle vara kul om det mer handlar om bilars kvalité och funktion än om våra "kära politiker" men visst, SAAB-affären sätter ju sina avtryck i den politiska debatten.

#1
Per
2010-01-29 15:10

Tråkigt för Maud att hon inte får ge sin son jobb som it-chef på en vindkraftsverksfabrik i Trollhättan. Inte än iallafall.
Stackare!
Den som går på bluffen att Maud & Ca. skulle gjort något för att främja SAAB borde ta en titt på regeringens uttalanden under året. Skrämt iväg alla seriösa spekulanter tills endast dessa små sportbilstillverkare med tveksam finansiering återstår.
Det hade kanske inte spelat någon större roll för resultatet vilken regering som suttit, men det hade knappast hunnit kunnat bli värre.
Men att ge sin son bidrag på över 100 miljoner kan hon, Maud. Regeringen kan sponsra Carnegie-fifflarna med akutlån men inte SAAB?
Nej, noll förtroende för alliancen. Absolut noll.

#1
per
2010-01-29 15:17

Det var ren tur att Spyker köpte Saab, kan undra varför?

#1
Volvo
2010-01-29 15:34

Saab i hamn = nu vinner Alliansen valet! Bara inte våra skattepengar går till 'denna affär'!!??

#1
pg
2010-01-29 16:49

Många märkliga turer i den här affären. En ny ägare som inte verkar ha rent mjöl i påsen. Insideraffärer och skumma ryssar. Att GM gick med på affär är en gåta. Men det var ju tur för alla Saabanställda som i dagsläget inte längre behöver se sig om efter nya jobb.

#1
Skanör
2010-01-29 19:52

Kul med trams i en biltidning!
När det gäller kommentarer efter att Maud vunnit och beskrivit jobbet bakom affären ser man tydligt;
"Surt sa räven...".
Kul med biltidningar och redaktörers vånda!

#1
Kliment Zadkevic
2010-01-29 20:40

En förlust tyngt företag (Spyker) köper ett annat
förlust tynngt företag (SAAB).
När kommer nätsta kris för SAAB ?

#1
Sigge
2010-01-29 21:05

Kul att OljeKonsumenteras husorgan förnekar koppling till SAP...lika kul som när Ohly förnekar att han är kommunist.
Alltid kul att skapa lite panik på redaktionen.
Skillnad är om Mona fått bestämma hade svenska folket suttit som ägare till en förlustbringande statlig bilfabrik. Nu tar istället en sann entreprenör över. Vilken väljer du?
Håller helt med i slutklämmen "Förhoppningsvis leder det till att alla som bedriver detta vulgära röstfiske får rejäla bottennapp."

#1
Qvist
2010-01-30 00:11

Bra för de anställda att Saab förhoppningsvis räddas. Tyvärr har de nog en svår framtid i alla fall. Bra av regeringen att inte kasta in skattepengar i Saab. Att inte ta populistiska beslut fast det är valår, visar på en regering med ryggrad!

#1
Jono
2010-01-31 15:09

Faktum kvarstår dock att ingen på Vi Bilägare fortfarande verifierat att de är en obunden politisk tidning. Att läsarnas kommentarer är "trams" som Bäcklund påstår kan ju tolkas hur som...

#1
S-E S
2010-01-31 17:14

Rätt Bäcklund, sista meningen sitter som en fläskläpp. Hur skulle det gå med Mona som företagsledare, hon som inte ens kan hålla reda på ett kreditkort, parkeringsregler eller bilbesiktning? Kritisera kan hon men ideer saknas.

#1
bill
2010-01-31 21:52

tramsigt var ordet sa bull..........

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.