Bild
Nästa artikel

Trafikmiljön imponerar i tunn Cornelis-film

Jag såg Cornelis-filmen i går kväll. Den var rätt tunn enligt min mening. För mycket om droger och mänskligt förfall och för lite av Vreeswijks fantastiska vispoesi.

Men en sak blev jag imponerad av och det var hur skickligt filmmakarna lyckats återskapa 60-talets trafikmiljöer i Stockholm. Kolla översta bilden till höger där norrmannen Hans-Erik Dyvik Husby, som spelar Cornelis och gör det bra, korsar Vasagatan (?). En Ford Transit och bakom den en VW 1200 (-64?) och bakom den svåridentifierade bussen skymtar en Scania 75.

I filmen förekommer också en biljakt sedan Cornelis köpt en begagnad vit Ford Mustang, V8, för 25 000 kronor. Problemet var att han saknade körkort och dessutom hade han det dåliga omdömet att köra rattfull.

Polisbilen på bilden, en Volvo Amazon -68, tog upp jakten och det hela slutade med att trubaduren fick åtta veckors fängelse på Bogesundsanstalten. I förgrunden ses filmens regissör, Amir Chamdin.

Kommentarer

#1
Enok
2010-11-20 10:59

Den översta bilden är ett "montage". De har tagit en befintlig trafikbild från 1960-talet och monterat in skådisen. Detta har det skrivits om i bl a DN.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.