Bild
Nästa artikel

Trafikförsäkringsutredning direkt till papperskorgen

Det blir ingen reform av trafikförsäkringen. I går blev utredningen om nya trafikförsäkringsregler klar. Utredarna hade fått i uppgift att se över vad konsekvenserna blir om kostnaderna för trafikskador betalas av försäkringsbolagen istället för försäkringskassan.


Resultatet skulle enligt utredarna bli att försäkringspremierna stiger med 70 procent. Helt orimliga premiehöjningar, tycker socialdepartementet redan efter att ha läst sammanfattningen av utredningen.


Förnuftet får faktiskt råda ibland.

Taggar:

Kommentarer

#1
ALa
2010-01-12 16:52

Till skillnad emot dig anser jag faktiskt att detta är en dålig och framförallt ineffektiv lösning. Vid en situation där försäkringstagaren står för hela den faktiska skadekostnaden kommer ju denne såväl att köra försiktigare som införskaffa säkerhetshöjande teknik. Resultatet blir ju färre olyckor och minskat lidande för dem som drabbas.
Har svårt att se varför vi alla kollektivt skall vara med och finansiera trafikolyckorna. Egentligen finns det inget rationellt bärande skäl alls, annat än att folk vill resa på andras bekostnad. MVH AL

#1
nilwes38
2010-01-12 17:44

Tuffe Viktor är också uppkäftig tills Vivan trycker ner honom i skoskaften.Hur känns det att var en besservisser ?

#1
S-E S
2010-01-12 19:14

Jag tycker förnuftet säger att t. ex bilisterna bekoster bilskadorna, idrotterna bekostar idrottsskadorna. motorcyklisterna bekostar sina skador osv. Fördel med detta? En mycket lägre landstingsskatt och att "det man ställer till med får man reda ut själv". Är man stor i käften när man kör får man hålla stilen även i diket.

#1
Skanör
2010-01-13 11:32

När får vi se en utredning om hur mycket staten faktiskt tjänar på bilismen.
För vi bidrar faktiskt netto till statskassan.

#1
S-E S
2010-01-13 17:49

Visst Skanör, staten tjänar pengar på bilismen och många utredningar har gjorts genom åren. Än bättre förtjänst vore det för samhället om bilisterna själva betalade för sina trafikrelaterade misstag och inte lade kostnaden på det allmänna.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.