Bild
Nästa artikel
Nyheter

Top Gear på svenska, nja...

7 oktober 2011

Det är något speciellt när en ny tidning föds. Och det blir allt märkvärdigare med nya papperstidningar i dessa tider när alltmer flyttas till nätet.

I onsdags var jag på en releasefest för en ny tidning i svenska tidningshyllor, Top Gear på svenska. Tidningen är en avläggare till det populära motorprogrammet i BBC med samma namn och ges ut i ett stort antal länder.

Innehållet består i huvudsak av översatt material och det är klart att läsa tv-programledaren Jeremy Clarksons krönika på svenska... då går någonting förlorat.

Men det verkar inte vara något fel på självförtroendet hos de ansvariga för tidningen. Ingen presentation av vare sig Clarkson, Hammond eller May som krönikörer. Inte heller av fenomenet ”The Stig”. Alla förutsätts redan känna till det mesta om Top Gear.

Nu låter det här lite som ”surt sa räven...” men jag tycker faktiskt att det är spännande med ännu en biltidning. Frågan är väl om marknaden köper den? Det råder ju inte precis någon brist på alternativ för tidningsläsande bilfantaster. Och en engelsk tidning på svenska..?

Jag ger Top Gear ”one year”.