Bild
Nästa artikel

Tji bonus till Volvo-direktörer

Enligt synonymordboken betyder bonus: andel i vinst, gratifikation, belöning. Volvo Lastvagnars styrelse hade tänkt sig att höja bonusen för de 250 högsta cheferna.


Samtidigt ska koncernen minska personal med 16 200 anställda och konsulter ( 7 700 i Sverige) på grund av finanskris och lågkonjunktur. Fabriken i Tuve stoppar produktionen en vecka i månaden ett halvår framåt.


Bonusförslaget betraktas av aktiespararna som ett flagrant exempel på dåligt omdöme från Volvo-styrelsens sida. Det är bara att instämma.


Nu backar styrelsen för kritiken och fryser bonusnivån. Inte för att den anser att det var något fel på förslaget utan för att: 


- Debatten stör arbetsläget, säger ordförande Finn Johnsson. Den borde istället ha handlat om läget för bolaget.


Ja, det hade ju varit bekvämt om opinionen ansett att det varit helt okej med belöningar till cheferna i dessa kristider när IF Metall gått med på sänkt arbetstid och sänkt lön.


Jag har aldrig riktigt förstått vitsen med att man ska ha bonus för att utföra det jobb man är anställd för och har betalt för. I dessa tider är det direkt stötande med gratifikationer till ett fåtal i toppen när hela samhällsekonomin går på knäna.


Förbjud bonusar. Backa och gör om.


 

Taggar:

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.