Bild
Nästa artikel

"Tingvall är ett föredöme"

Claes Tingvall, trafiksäkerhetsdirektör på Trafikverket, har gjort sig känd för att ta sitt arbete på allvar. Men han tar sin yrkesroll till en helt ny nivå i bifogade korrespondens med trafikanten Ronnie Skårner i Emmaboda.
Enastående och imponerande.

Här viftas minsann inga synpunkter bort, här uteblir inte svaren. Här tas den intresserade trafikanten på allvar.


Claes Tingvall måste ha lagt ner bra mycket av sin tid på att svara och förklara. Han är ett föredöme.


Klicka HÄR och läs hela brevväxlingen.


 


 

Taggar:

Kommentarer

#1
Roland
2010-05-21 20:32

Många ord men inte en suck om det största problemet idag som man negligerar totalt även den gode herr Tingvall tydligen: Alkoholen och drogerna på våra vägar. När startar kampen mot dessa?? Vad tänker man göra??? Det drabbar många oskyldiga mänskor när dessa sätter sig i bilen stupfulla. Vi har bara ett liv!!!!

#1
Markus
2010-05-21 20:42

Mycket intressant läsning.
Ett tillägg ska dock göras: Den främsta poängen med att låta yngre män köra av sig är att de då högst konkret (och möjligen smärtsamt!) skulle få lära sig hur mycket hastigheten faktiskt påverkar manöverförmågan. Många har fasaväckande dålig koll på den punkten.
Sedan är det lite pinsamt att Tingvall inte ger det enkla svaret på den 70-skyltade grusvägen: De har inte hunnit så långt än.

#1
Markus
2010-05-21 20:44

Till Roland: Sverige är i förhållande till befolkningen ett av EUs polistätaste land. När märktes det i trafiken. Det är polisens ansvar, inte Trafikverkets. Även om bilar med alkolås gör en del.

#1
nissan
2010-05-21 20:54

Nog blir man lite fundersam ibland över hastighetsgränser. En bekant till mej körde för fort vid en kameraövervakad sträcka, han har kört där hundratals gånger, sitteri andra tankar och blir fotad 58 km på 50 sträcka. Bara att slanta upp. 2 veckor efter hans lagöverträdelse så höjs farten på samma sträcka till 60 km nu är det alltså lagligt att köra 65 km. Samma förutsättningar gäller huvudled, övergångsställe och cykelbana med stopplikt. Cyklisterna stannar "givetvis" innan de korsar körbanan. Ibland förstår man inte logiken med detta hattande med hastigheten.

#1
Förståndshandikappad
2010-05-22 00:25

Käre Bloggare Bäcklund.
Jag och mina vänner på Samhall har diskuterat DIG och ViB. Vi vill bli lika duktiga som du. Eftersom DU sannolikt har gått i samma skola som oss så vill vi gärna att du svarar. Vår postadress är, av en ren händelse, samma som DIN hemadress.

#1
Erik
2010-05-22 10:38

Snälla,
sluta fjanta er i kommentarsfunktionen nu. Det är inte okej.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.