Bild
Nästa artikel

Taxiförare är sig lika

"Jag kan bara konstatera att det inte är någon skillnad mellan taxichaffisars körstil i Stockholm och New Orleans. Det går fort."

Framme i New Orleans vid midnatt lokal tid natten mot tisdag. Vi flög
med US Airways hela vägen från Arlanda via Philadelfia till New Orleans.

Starten från Stockholm blev en timme försenad. Ingen förklaring från US Airways. Från Philadelfia kom vi iväg två timmar för sent. Efter en dryg timme kom knapphändig information om orsaken. På så snabb och oartikulerad amerikanska att man inte förstod vad som sas. US verkar stå för Usel Service.


Man blir rejält lurad av luftkonditioneringen på flygplatserna. I New Orleans kändes det som jackväder i vänthallen. Ute vid taxikön slog den kvalmiga hettan mot en så att man kippade efter andan. 77 grader Fahrenheit hörde jag; frågan är hur mycket Celcius det motsvarar. Det kändes som 35.


Och sen taxi in till French Quarter inne i stan. Jag kan bara konstatera att det inte är någon skillnad mellan taxichaffisars körstil i Stockholm och New Orleans. Det går fort. Tur att det var vid midnatt och minimalt med trafik.

Taggar:

Kommentarer

#1
Peter
2009-06-30 12:44

Från google...
77 degrees Fahrenheit = 25 degrees Celsius

#1
Jono
2009-06-30 13:27

Kanske dags för engelska kurser eller att stanna hemma i "underbara" Sverige? Åka runt i i en Volvo och bara flyga SAS och åka tåg med SJ. De pratar även svenska och i tid är de ju alltid... NOT! Bäcklund verkar vara en av de mest pessimistiska personer som finns... "kvalmig hetta" vid 77F... haha... varför reser du överhuvudtaget?

#1
Doc...
2009-07-01 00:23

Jag håller med, dom kör som dom stulit bilen. åker ofta Arlanda in till Stan... farten är många gånger uppe i 150. Var är fartkamerna på den sträckan? Det är väl viktigare att dom fins i glesbygden.

#1
yang
2009-07-01 03:04

Jag tycker att taxiförare i Europa och i USA kör hyggligt bra. Jag jämför med mellanöstern (rysare) och Kina (kul men annorlunda). När man bor några år i ett annat land lär man sig de egenheter som just det landet har i trafiken. Då blir det lättare att färstå. Även kaos har en ordning. Tycker att ViB borde skriva mer om även andra länder, jämförelser med hur vi kör i Sverige, hur vi bör anpassa oss om vi kör i land A eller B. Då menar jag inte bara officiella trafikregler utan snarare även hur reglerna tillämpas.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.