Bild
Nästa artikel

Taxi sämst på bilbälten?

Halläningarna är bäst på att använda bilbälte, norrbottningarna sämst enligt NTF:s mätning.


Jag är norrbottning men jag fuskar aldrig med bilbältet. Det gör däremot rätt många taxiförare, vilket är obegripligt. Sitter man i bilen så många timmar om dygnet så har man förmodligen varit med om rätt många incidenter i trafiken.


Om man trots allt struntar i säkerheten så borde risken att åka på böter på 1500 kronor vara skäl att använda bältet.


Senast åkte jag med en av Taxi Stockholms bilar där föraren körde bälteslöst. Har inte taxibolagen regler som säger att förarna ska följa lagen?


Slarv med bilbältet visar också att det saknas resurser att kontrollera användningen. Hur ska man då kunna kolla att bilister inte kör omkring med dubbdäck på en specifik gata?

Taggar:

Kommentarer

#1
Konservator
2009-10-26 16:57

"Slarv med bilbältet visar också att det saknas resurser att kontrollera användningen. Hur ska man då kunna kolla att bilister inte kör omkring med dubbdäck på en specifik gata?"
Åh, för ett sådant politiskt motiverat prestigeprojekt som antidubbdäckskontroll på en viss gata så skall du se att det finns obegränsat med resurser. Politiskt som det är så är det ju bestämt att "experimentet" skall lyckas, så att det kan införas överallt.

#1
Jan Olov Nyqvist
2009-11-11 11:02

Hej!
Istället för att skriva om bilbälten, taxibilar och fortkörare i Arjeplog anser jag att det finns ett mycket angelägnare problem att ta itu med. Visserligen ska ovan nämnda problem också belysas...men vad är viktigast?
Är det inte på tiden att svenska bilister/bilägare säger ifrån? Detta med de sänkta hastighetsgränserna är ju ett vansinne utan motstycke. Det finns ingen rim och reson utan verkar vara en skrivbordsprodukt som saknar vett och sans.
Vissa sträckor som borde vara begränsade till 80 har fortfarande 90 och tvärtom. Att gränserna sänkts i närheten av bebodda samhällen är logiskt men att komma ut på landsbygden på raka fina vägar med låg trafik och tvingas köra 80 är rena vansinnet.
Varför kan inte Vi Bilägare och Motormännen m fl slå samman och bilda en organisation som har slagkraft? Nu finns ingen som vågar ta ton mot tjänstemän som med en skrivbordsprodukt skapar problem i trafiken. Jag menar PROBLEM. Skapas bara nya tillfällen för omkörningar!
Vi måste bli tydligare och stå upp istället för att visa den flathet som vi nu gör. Vore intressant att höra din åsikt i frågan. Är du rätt person att ta iniativ ifrågan? Du skulle få en massa nya medlemmar och sympatisörer direkt! Fortsätter vi i invanda fotspår kommer-det är min synpunkt- intresset för motortidningar att blekna. Tidningarna ska återspegla bilisternas synpunkter och nu jäser det ute i landet. Upp till kamp!
Hälsningar
Jan Olov Nyqvist
026-109539
076-8335702

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.