Bild
Nästa artikel

Tänk lite själv också!

"Han har läst krönikan som fan läser bibeln."

I dag kommer senaste numret av Vi Bilägare (nr 1/09) till prenumeranterna. En del fick tidningen redan i går. En av dessa var Anders Slätis, tidigare medarbetare i Vi Bilägare och före detta produktutvecklare för bilsäkerhetssystem för barn hos Akta.


Anders har läst Johan Norbergs krönika i nr 1 om barn, bilar och säkerhet. Han har gjort det som fan läser bibeln och kräver att vi som är ansvariga för innehållet i Vi Bilägare ska gå ut med en "rättelse" på Johan Norbergs krönika som han han anser uppmanar till livsfarliga lagbrott.


Det kan vara på sin plats att påpeka att krönikörer uttrycker alldeles egna tankar och åsikter. Ibland sammanfaller de inte alls med tidningens, ibland gör de det.


Krönikan rekommenderar dock inte alls till lagbrott enligt min mening.  En av Johans poänger är att livet ibland inte låter sig levas med cykelhjälm på i alla skeden; att det inte går att alltid följa alla regler till punkt och pricka.


Krönikan slutar : "Tänk lite själv också!"


Ett bra råd, tycker jag.

Taggar:

Kommentarer

#1
Roy
2009-01-15 16:24

"Som fan läser bibeln"?
Jo, nog händer det att läsare gör sina högst egna tolkningar, men i det här fallet så förklarar Anders Slätis endast de stora risker som finns med Johans bravader. Det är svårt att se vad det är han skulle ha tolkat fel.
Däremot så drar slutsatsen att ansvarige utgivaren borde stoppat krönikan - och det är en annan sak - och det är väl där skon klämmer...
Visst kan man hävda att det krönikören skriver får stå för honom/henne och att tidningen frånsäger sig allt ansvar. Men är det inte att lite väl enkelt? Jag är inte så säker på att ni skulle publicera uppenbart rasistiska åsikter, uppmaningar till mord eller något annat drastiskt med ursäkten att det ju minsann inte är ni själva som uttryckt åsikten. (Vi kan ju bortse från de lagliga begränsningarna och hålla oss till den egna moralen.)
"...livet ibland inte låter sig levas med cykelhjälm på i alla skeden..." Låt gå för det, men jag tycker nog att det är en viss skillnad mot att fara fram på autobahn i 170 km/h i en fullastad bil. Att menlöst försöka släta över krönikans innehåll gagnar ingen och framför allt inte tidningens anseende.

#1
Stellan Svensson
2009-01-15 17:07

Det är ju inte så konstigt att släktingen spände fast barnet som hon gjorde. Hon har väl läst andra krönikor.
Nä, tidningen måste ta sitt ansvar och backa i frågan. Tänk lite själv också!
Stansec

#1
Ingemar
2009-01-16 11:57

Det sägs ju att det ligger i släkten. Verkar stämma i det här fallet.

#1
Mikael
2009-01-18 14:45

Problemet är ju att vissa inte klarar av att tänka själva. Att de tror att en babybjörn duger vid en krock eller att en hög med blöjor ersätter en bilbarnstol.
Det är därför vi tvingas ha lagar, just för att vissa inte klarar av att tänka själva.
För övrigt en pinsam krönika som aldrig borde ha publicerats då den påverkar Vi Bilägare rykte som en trovärdig tidning.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.