Bild
Nästa artikel

Sympatisk japansk ödmjukhet

Toyota-chefen Akio Toyoda har offentligt bett om ursäkt för kvalitetsproblem med framför allt Prius. Det är vad jag kallar att göra en storpudel.


För de ägare till bilar som drabbats av gaspedaler som fastnar och bromsar som slutar fungera är kanske inte en ursäkt det viktigaste men nog är det något sympatiskt över en sådan gest.


Minns hur Mercedes hanterade avslöjandet att A-klass var vältbenägen. "Det är den inte", var beskedet från Stuttgart. Bristerna med A-klass förnekades i det längsta trots bildbevis.


Det tog lång tid för Mercedes att få A-klass på banan igen och det blev riktigt dyrt. Toyotas återkallelser blir också en saftig ekonomisk smäll men det ödmjuka agerandet sparar åtminstone tid eftersom man hoppar över förnekelsefasen.

Taggar:

Kommentarer

#1
Emme
2010-02-08 19:46

Detta är dock värre, I större skala och dödsolyckor har skett. Vad spelar det för roll om man ber om ursäkt när smällen redan har inträffat? Det är bara ord.

#1
Saabnisse
2010-02-08 22:24

Vet vi egentligen om det verkligen hänt några olyckor med Prius som berott på fördröjd bromsverkan?
Och dödsolyckor verkar underligt, bromsfördröjningen lär ju ske i låg fart.
Jag tycker det verkar något underligt över hela den här historien.
Jag gillar inte Prius, den passar inte mig, men jag tycker det vore trevligt om sanningen kommer fram.

#1
Sebastian
2010-02-09 00:54

Emme, det är ju klart det är viktigt att kunna be om ursäkt. Det visar att man har insikt, att man förstår att man har begått fel!

#1
Conny Karlsson
2010-02-09 01:44

Bäcklund har rätt det är storstilat av Toyoda att be om ursäkt och är inte alls bara tomma ord. Det handlar om Toyotas trovärdighet mot kunderna, sviker kunderna märket ja då är det adjöss. Så detta är inte tomma ord. Och vi kommer att garanterat få se en skärpning vad gäller kvaliten framöver.

#1
Emme
2010-02-09 02:37

Jo Sebastian men det hindrar fortfarande inte alla olyckor som har inträffat pga Toyotas problem. Så om tsunamin i Thailand (2004), kom och bad om ursäkt så skulle allting vara okej efteråt?
Tror nog även andra märken skulle gått ut offentligt och sagt förlåt om det hade inträffat mängder av dödsolyckor.

#1
Saabnisse
2010-02-09 10:33

När det gäller de Toyotamodeller som haft problem med mattor och gaspedaler kan jag förstå risken för allvarliga olyckor.
Men i fallet med Prius?

#1
Stefan
2010-02-10 23:11

Det är ju inte konstaterat att det är just bromsar eller mattor som är orsaken till olyckorna, bara spekulationer ifrån amerikanare som vill spy på Toyota. Ang priusen så är det ju inte så att den inte går att bromsa med som just igen ja amerikanarna vill påstå. Felet ligger i mjukvaran till elmotorn som bromsar först. Det är mjukvaran som gör att det känns som om bromsarna inte tar i typ en millisekund. Jag är ingen Toyota fan men rätt ska vara rätt Kör 93 X :) I Love it

#1
Emme
2010-02-11 04:08

Stefan, Får jag fråga dig vart du har fått din opartiska fakta ifrån eller hittar du på som alla andra?
Så Toyota återkallar dessa bilar med fel på gaspedalen bara för att?

#1
Stefan
2010-02-11 11:50

Varför hitta på något som är sant Emme? Du däremot får nog tänka efter innan du skriver här. Du skriver ju bara vad som står i media. Min fakta är ifrån staterna. Har du sett eller läst att dom konstaterat att dödsolyckerna är ett pedal eller mattfel på Toyotan eee nej trodde inte det iheller. Toyota tar inga risker därför återkallar dom dessa bilar. Dessa pedalställ finns i många andra bilmodeller. Emme skaffa riktig fakta innan du skriver här och inte bra kopiera vad som står i tidningarna.

#1
Emme
2010-02-11 12:02

Så det svammel du skriver nu när jag bad om fakta är din källa? Fast det kanske var för svårt. Du får en chans till. Får se om du lyckas denna gången istället för att bara attackera det jag kommer med som något jag hittat på.

#1
robert
2010-02-12 14:54

Emme sluta snacka skit om du ska skriva nåt kom med nåt vettigt istället. Alla vet att du är en äcklig volvo fanatiker så dina åsikter kan du behålla för dig själv

#1
Emme
2010-02-12 15:46

Jag snackar skit? Säger han som inte har annat än personangrepp att skriva? Jag säger då det. Nivån tycks ju bara bli sämre och sämre.

#1
Rattmuff
2010-02-12 23:47

Säj det bilfabrikatet som inte återkallat modeller för att åtgärda fel.
Unikt är att Toytota måste göra det i större omfattning .. klart det kan bli ett stort antal (många miljoner bilar) när vi talar om världens största bilproducent.
Personligen gillar jag, och respekterar det seriösa när VD-Toyota träder fram och ber konsumenterna om ursäkt ... betänk att det är en Japan, med japansk stolthet som gör detta ...
Den VD'n som, i första hand och för längest borde bett sina kunder om ursäkt är väl ändå den som basar över Mercedes ..

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.