Bild
Nästa artikel

Svindlande miljardrullning i GM

Är det fler än jag som tappat greppet om händelserna kring GM (en förkortning som för övrigt numera lika gärna kan tydas som Government Motors)?


670 miljarder svenska kronor saknas. Det är så ofattbart stora summor att det inte längre är begripligt. Hur ska ett sådant konkursbo ha minsta lilla chans att överleva?


GM ansökte i går om skydd mot fordringsägarna enligt de amerikanska konkurslagarna.


Opel verkar ha klarat sig ur det svarta hål som GM:s verksamhet förvandlats till. Tyska staten har än en gång gjort en stor insats för bilindustrin och ställt upp med stora lånegarantier.


Men vem ska rädda Saab? Och hinner någon göra det innan GM kollapsar helt?


Saabs försäljning i maj rasade med 72 procent jämfört med samma period förra året. Från 2 020 till 559 bilar. Hemska siffror som understryker att det är bråttom-bråttom att hitta en lösning.


 


 


 

Taggar:

Kommentarer

#1
Roland
2009-06-01 22:20

Kapitalismens högborg förstatligar nu den första bilfabriken,GM. Man häpnar. Så går det när det är för lätt att låna och alla blundar för sanningen.
Amerikanska staten har fortfarande lätt för att låna, så Obama skjuter på den obehagliga sanningen ett tag till. Men statens finanser är även de usla...Nu får amerikanerna börja arbeta och producera och inte bara konsumera på Walmart. Det tar låång tid att komma tillbaka

#1
Opel till USA
2009-07-02 08:49

Varför behåller inte GM Opel som ju redan har små miljöbilar. Tvinga amerikanarna att köpa och köra Opel. Små tråkiga småbilar utan identitet men som gör sitt jobb. Detta blir en bra medicin för allt slöseri med stora Cadilac och Chevrolet Blazer. Även i vårt land kör somliga omkring i jätte pickuper ( trucks säger man over there ).

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.