Bild
Nästa artikel

Sverker showar i TV

"Hans manér påminner starkt om det som man förknippar med en Duracell-kanin."

Boo Wennerberg, Vi Bilägares konsumentreporter, medverkade i SVT:s Plus i går kväll. Sverker Olofsson skulle reda ut hur det står till med prisläget på begagnatmarknaden i dessa kristider. Olofsson hade baxat in en Saab och en Polo i studion och laddat med PowerPoint-bilder med exempel på prisras.


Det var lite kul att se Sverker Olofsson i aktion. Hans manér påminner starkt om det som man förknippar med en Duracell-kanin. Han är i rörelse (hoppande sådan) hela tiden med uppspärrade ögon, talar extremt forcerat, spottar ur sig frågor och drar sig inte för att upprepa dem tills han fått det svar han hela tiden varit ute efter. Kontrasten till Bosse Wennerbergs lugn var slående.


Ibland får dock Sverker inte ut så mycket; programmet verkar finnas till för att Sverker Olofsson ska få vara Sverker Olofsson med sin soptunna. Till exempel när han i går skulle nagla ett bevakningsföretag vars brandlarm inte hade utlösts i tid vid en villabrand.


Det visade sig att branden uppstått utanför huset varför detektorn inne i huset inte känt av röken förrän det blev så hett att fönsterrutorna exploderade. Detta försökte representanten för bevakningsföretaget förklara för Olofsson fyra-fem gånger. Utan framgång, förstås. Sverker hade bestämt sig på förhand för att brandlarmet inne i huset skulle reagera på branden utanför.


The show must go on.


 

Taggar:

Kommentarer

#1
mctar
2009-03-20 12:29

Ja, det är bara att hålla med. Men det var nog snarare 10-15 gånger som Sverker inte hörde eller förstod vad Securitas repr. sade. De kanske skulle satt upp rökdeckare utomhus? Undrar vad som hänt när grannen dragit igång en brasa i kaminen en vinterdag?

#1
Lägerleffe
2009-03-20 14:45

Det var synd om Bosse Wennerberg. Först nervös som fan, sen fick han aldrig prata till punkt. Plus är ju knappast ett program för stillsamma resonemang. Där är det bara pang på och snabba slagord som gäller. Varje replik för ta högst 4 sekunder annars spricker schemat.
Vore nog välgörande med en programanalys. Sverker är bra och har gjort mycket gott. Men han får akta sig för effektsökeri och dåligt rykte. Gud fader har försett honom med en mun och två öron. Har han slängt de sistnämnda i tunnan?

#1
andjan
2009-03-20 15:00

Jag förstår ingenting. Är det så svårt att förstå att en brand kan börja från utsidan på huset? Är det därför alla pyomaner lyckas så bra? Självklart ska ett brandlarm aktiveras om det börjar brinna utanför huset. Man betalar ju för ett fullständigt skydd, vad jag kan förstå.

#1
Calle
2009-03-20 15:01

Sverker är nog världens sämsta lyssnare!
ViB's Bosse var däremot BRA!
Jag tror inte att folk fattar hur mkt de verkligen kan pruta i en bilaffär. Vi är aldeles för snälla o godtrogna.

#1
Urban
2009-03-20 15:36

ja duracellkanin var en bra liknelse. Annars verkar det som om Sverker håller på att spela ut sig själv. Att inte lyssna och förstå ordentligt vad andra säger är som att gräva sin egen grav

#1
sorento
2009-03-20 16:10

Ja Sverker har tydligen gjort sitt! Att inte lyssna på att brandvarnare sitter inne och röken var ute.Eller är det så att han inte fattade?

#1
Doc...
2009-03-20 16:12

Med åren har Sverker blivit som en arg Terrier.

#1
Anders
2009-03-20 16:56

Jag håller med många, Sverker lyssnar inte på andras kommentarer och reagear inte. Jag tittar regelmässigt på Kassenstutz på Schweisisk TV. Exakt samma tema men mycket mer seriöst, utan översittarfasoner. Ett tips till Sverker: Titta på Kassensturz i SF1 och lär dig något.
Hälsn. Anders R

#1
Curt Lundquist
2009-03-20 17:17

Ja, en mer tröttsam person som programledare än Sverker O. finns knappast. Han verkar närmast tondöv. Själv har jag och säkerligen många med mig lämnat detta program, som egentligen borde vara riktat till konsumenterna och inte till Sverker O. i egen hög person.

#1
Roy
2009-03-20 17:24

Jag har inte sett det där avsnittet - ännu.
Sverker är alltid engagerad men inte alltid kunnig. Ibland biter han sig helt rätt fast vid en fråga av den enkla anledningen att företagsrepresentanten faktiskt orerar om helt andra saker än svarar på frågan. Ibland biter han sig fast vid frågan eftersom han inte verkar hitta något bättre alternativ - alltså ett tecken på okunskap.
Det händer att jag faktiskt tycker att Sverker ibland är för lam och ibland är för halsstarrig. Fokus hamnar ibland fel - det gäller att kunna definiera vad som verkligen är relevant!
Jag kanske borde söka jobbet... ;-)

#1
Anders
2009-03-20 17:42

Svar till doktorn (DOC....).
Kanske en Terrier men efter detta är SO en tandlös Terrier. ??????????

#1
Knotan
2009-03-20 18:34

Ibland behövs det en terrier, inte minst i konsumentfrågor. Vem är det som inte förstår, Sverker eller ni? Om du installerar ett brandlarm för ett antal tusenlappar förmodar jag att du vill bli varnad när det börjar brinna, inte då fönsterrutan imploderar, allt är övertänt och det är för sent. Hur brandlarmsföretaget sen löser den tekniska biten är inte mitt problem. Att skylla på att det inte finns rök inne i huset där sensorerna finns är bara undanflykter, det kan inte vara något större problem att lösa denna tekniska del - om bara viljan finns.
Sverker behövs fortfarande för oss konsumenter!

#1
Lasse
2009-03-20 19:26

Sverker har ju spårat ur totalt ! Dags att ersätta honom.
Ett tips till Vib: Halvera körstäckan som ni planerar köra med era testbilar (för miljöns skull) varför köpa en bil för en halv miljon (inte för miljöns skull) Inte låna ut era bilar till anhöriga, inte pilla på bilradion under körning !
Vem betalar ? Vi konsumenter ! Era tester är annars utmärkta även tidningen. mvh

#1
QVIST
2009-03-20 19:27

Du,Knotan, du verkar förstå lika lite som Sverker i det här fallet.

#1
Knotan
2009-03-20 20:04

Du Qvist, ibland räcker det inte med att se träden, man måste se skogen! Det är så utvecklingen går framåt.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.