Bild
Nästa artikel

Sverige utan Volvo och Saab - NEJ!

"Ett Sverige utan Volvo och Saab - går det att tänka sig? Nej, nej, nej!"

Saab och Volvo hotas av konkurs, säger ett kreditvärderingsinstitut. Jag blir misstänksam bara jag hör ordet, kreditvärderingsinstitut. Men det är klart, om man som Saab tappar en tredjedel av sin försäljning i Europa och Volvo 14 procent, så behöver man inte vara smart analytiker för att förstå att det är fara å färde.


Ett Sverige utan Volvo och Saab - går det att tänka sig?


Nej, nej, nej! Något blågulare finns inte (förutom Ikea, då) trots att ägarna är amerikanska Ford och GM. Det är dessa biljättars existens som hotas och då dras de svenska tillverkarna med.


Det är så deppigt så det finns inte. Något måste göras. Dessa forna kronjuveler måste räddas. I första hand handlar det om att överleva, hålla näsan ovanför vattenytan. Vinna tid för att ta fram bilar som står sig ännu bättre i konkurrensen.


Det spöregnar utanför mitt fönster som effektfull förstärkning av denna dystra torsdag, som om det skulle behövas. Men det får mig åtminstone att tänka på att efter regn kommer sol.


 

Taggar:

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.