Bild
Nästa artikel
Nyheter

Stoppa studentflaken i innerstan

20 oktober 2011

Det är långt till nästa studentvår men Stockholms trafikborgarråd, Ulla Hamilton (M), har redan börjat mota Olle i grind. I en debattartikel i DN.Sthlm i dag skriver hon att det är ohållbart att låta studentflaken okontrollerat täppa till Stockholms vägnät under fyra veckor.

Förra gången begränsningar av studentflaken i innerstan var på tal vrålade studenterna ännu värre än vad de gör på lastbilsflaken och de styrande vek ner sig.

Nu ska riktlinjer tas fram för hur det ska få gå till när studenterna intar Stockholms gator för att festa sig igenom skolavslutningen. Begränsningar av var studentflaken får dra fram ska införas.

Det är verkligen på tiden. Det är ju inte klokt att trafikanterna under fyra veckor ska köa bakom skränande lastbilsflak och därtill få sina bilar nedstänkta av öl och vin.

Och som fotgängare kan man konstatera att gränsen för akustisk miljöförstöring för länge sedan är passerad med råge. Det är ju inte precis sång om studenternas lyckliga dar som framförs utan värsta fyllevrålen.

Jag unnar studenterna att fira skolavslutningen men det funkar inte att göra det på det här sättet i Stockholms innerstad. Ett par flak i Tomelilla, Vilhelmina och alla andra mindre orter är väl okej men att sätta stopp för stora delar av övrig trafik i en storstad som Stockholm under nästan en månad är skandal.

Detta är en känslig fråga – av någon anledning tassar ansvariga (politiker, poliser med flera) omkring i filttofflor för att inte reta upp den unga generationen – och jag lär väl bli kallad surgubbe.

Det tar jag.

Studentflaken har kommit till vägs ände.