Bild
Nästa artikel

Ständigt denne Ranelid

Björn Ranelid – ständigt denne Björn Ranelid.

I lördags delade han Sverige i två läger vid Melodifestivalen i Leksand. För eller emot. Jag var mycket emot, tyckte det var ett präktigt pekoral han totat ihop.

Nu har han tänt svenska folket igen och nu är alla emot utom hans fru.

MAN PARKERAR INTE SIN BIL PÅ HANDIKAPPLATS UTAN TILLSTÅND!

Inte ens om man heter Björn Ranelid och absolut inte om man dessutom kör Jaguar.

Det hände efter Melodifestivalens delfinalen i Leksand och bildbevis presenteras av tidningen Expressen. Ranelid är tagen på bar gärning när han med uppknäppt skjorta och bärandes en vattenflaska lämnar sin Jaguar efter att ha parkerat mitt framför skylten för handikapparkering utanför hotellet i Tällberg.

Detta är på kvällen och Ranelid är stilenligt iförd solglasögon!

Ranelid själv vill inte kommentera det hela; undanflykterna står hans fru för i Expressen

”Vi kom sent, det var vid 23-tiden, Björn skrev en krönika, det var blixthalka och kaos på parkeringsplatsen, Björn var extremt trött, det fanns bara en p-plats kvar, vi bedömde sannolikheten som väldigt liten att det skulle komma en handikappad dit mitt i natten.”

Sannolikheten att det verkligen skulle komma en handikappad dit var nog minst lika stor som att Björn Ranelid skulle göra det. Jag menar, hur ofta dyker han upp i Tällberg?!

Det som är osannolikt är Björn Ranelids förmåga att skapa rubriker.

Taggar:

Kommentarer

#1
2012-02-21 16:13

Tack Håkan!

Jag har alltid beundrat Ranelid som författare och talare. Nu har all hans glans falnat. Det enda positiva i det hela är att Björn och hans fru har samma inställning. Inställningen är dessvärre ett lågvattenmärke! Tyvärr finns det fler författare som har liknande inställning. D,v,s. skiter i parkeringsbestämmelser då man anser sig kunna göra det i kraft av sin köpkraft.
Närmsta polismyndighet, om det nu är Rättvik eller Leksand, bör med bilden som bevis kunna lagsöka Ranelid för parkering på handikapplats. I grannlandet Norge kostar det 5.000 :- att ställa sig på sådan plats. I Ronneby vill jag minnas, 2000:- . Alltså betydligt högre än vid normal felparkering.
Hur Björn Ranelid blivit uppfostrad vill jag inte ens spekulera om. Synd bara att han inte själv i vuxen ålder införskaffat en bättre livssyn.

#2
2012-02-21 16:27

Lågvattenmärke Bäcklund!

"och absolut inte om man dessutom kör Jaguar"... Vad har du för inställning till Jaguar? (Som för övrigt är ett väldigt brett märke; från X-type som nästan helt bygger på Ford Mondeo till en XJ Supersport med grundpris på 1,5 miljoner och allt där emellan. Är det annorlunda att åka BMW, MB, Aston Martin, Volvo eller någon annan bil i samma prisklass?

Detta säger rätt mycket om den budget/asiatbilsinställning som verkar styra Bäcklunds inlägg.
"

#3
2012-02-21 16:28

Hälsingen: Jag konstaterar att ironin (Jaguar) inte gick fram till dig...

#4
2012-02-21 16:37

Öh, nej, det kan jag väl erkänna. Kanske är jag överdrivet på hugget - men hängde ni andra med på denna ironi?!?

#5
2012-02-21 16:47

Hälsingen; Nja, den ironin var allt lite väl långsökt.

För egen del har jag aldrig haft något till övers för Ranelid. Uppblåst är bara förnamnet.

#6
adandersson
2012-02-21 16:54

Tänk vad viktiga saker ni skriver om i Vi-bilägare.

#7
2012-02-21 17:08

Svagt gjort av Ranelid, speciellt när han gjorde det medvetet. När en handikappad kommer dit i blixthalkan och kaoset och dessutom trött får denne det mycket mycket svårare än Ranelid att klara sig från en annan plats. Vet Björn Ranelid när det kommer handikappade dit eftersom han parkerade där just då?

#8
2012-02-21 18:19

Trams, Bäcklund, nu sänker du ner dig i Expressenträsket.
Bättre kan du!

#9
2012-02-21 19:02

Vid få tillfällen är jantelagen så förhärskande som när det gäller Ranelid, oavsett vilken sorts journalistik det än gäller, inte ens Svenska Akademin.
Ta karlen som han är, han kommer aldrig att ändra sig. Visst är det fel att parkera på Handikapplats, men hur många svenssons gör inte det dagligen.

#10
2012-02-21 19:47

Det är nåt lurt med det hela. Bilden är tagen i februari och då är det väl mörkt kl 23 i Tällberg. Texten är tydlig med att BjRa lämnar bilen efter att ha parkerat den. Är det Hetspressens fotoblixtar som skapat dagsljuset över hela nejden (och som t.o.m. fått BjRa att ta på sig solglasen)? Frågan måste utredas, någon måste ta sitt ansvar, allt är nog regeringens alt. oppositionens alt SD:s fel! Ev beror det på EU och euron. För inte kan det väl vara taskig kvällstidningssmörja alltihop? Eller...
För övrigt har jag svårt för herr Ranelid men kan ändå inte låta bli att känna en viss beundran för en person som så konsekvent kör sin grej. Inte drabbar han mig heller på något sätt, det är bara att stänga av när han blir för mycket, som bekant.

#11
2012-02-21 20:31

Ja, säga vad man vill om Ranelid; men GOD bilsmak har karln i alla fall. Något för Bäcklund m.fl. att lära utav.

#12
2012-02-21 21:55

Ranelid har parkerat fel,Handikapplatsen är avsedd för rörelsehindrade men inte för förståndshandikappade.

#13
2012-02-21 23:23

Detta är vad Aftonbladet brukar syssla med. Skräpjournalistik.
För övrigt är Ranelid totalt ointressant som människa. Hur han parkerar är inte av intresse heller.

#14
2012-02-22 10:16

Det finns inte ett uns bevisvärde i bilden. Ranelid kommer från en bil som kan vara en Jaguar. Inget talar för att han parkerat bilen, det kan ju vara så att han bara tittat på en bil av rent intresse för Jaguar, ett märke som han förvisso äger. Det frun uppger kan vara producerat av någon journalist som hungrar efter ett scoop, själv lär Ranelid uppgett att han haft chaufför som parkerat. Ranelid är en person som inte låter sig påverkas och inte jamsar med för att vara som andra. Låt det finnas sådana personer.
HakFri har en hel del poänger i vad ha säger.

#15
2012-02-22 10:27

Nog för det är en Jaguar på bilden, vems den är kan man inte se.
Men, jag håller med om att det är bra ljust för att vara vid 23-tiden....

Å andra sidan: är detta något som kvällspressen påstår, så är bevisvärdet likamed noll. De har gått från föga trovärdiga till total bottennivå, med skvaller, spekulationer, lögner och sensationsjournalistik. Skulle aldrig betala för skiten!

För övrigt intresserar mig inte Ranelid det minsta. Hans desperata försök att ständigt hamna i rampljuset påminner om en viss annan person med rondellhundar...

#16
2012-02-22 11:05

Det kanske inte ens är en Jaguar - det kan ju även vara en Daimler (som ju är ett eget märke även fast vissa obildade ägare sätter en katt på dessa också, vilket är som att sätta ett SAAB-märke på en Volvo.)

#17
2012-02-22 17:56

Hälsingen: nja.. Nog är Daimler mer en lyxJaguar än ett eget märke. Det som skiljer dem på en 98-03 är grill+skuffhandtag, lädret och mönstret på sätena, fällborden bak och i viss mån utrustningen. Plus enblemen då.

#18
2012-02-22 18:33

Hultarn! Som med Volvo v50 och Ford Focus då......

#19
2012-02-22 23:49

"Hälsingen": Om du öppnar skuffen på en V50 så kommer du inte längre att jämföra den med en Focus!

#20
2012-02-24 14:58

Vill avrunda denna sida med en liten kommentar! Det är mycket ledsamt att få lov att inse att det verkligen finns människor som är beredda att trampa på våra handikappade. Och det är ju inget problem som det skall ägnas plats åt.
Nej, det är riktigt! I ett land med rasister ( går att likna med människor som inte respekterar mänskliga rättigheter) finns inga som enligt egen utsaga är rasist. Alla som har tankeförmåga inser genast att detta är en brist hos dessa individer. Hur kan en diskriminerande parkeringsfråga ifrågasättas i denna tidning som sysslar med fordon och trafik?

#21
2012-02-25 16:03

Jag, som i likhet med herr "argotik" alltid beundrat Ranelid som författare, talare, sångare, dansare och människa, tycker också hans glans falnat. Kanske inte som författare, talare,sångare och dansman. Men som människa. Och apropå handikapp-platser. När jag en gång gnällde inne hos Toyota, Åbro, över att det var fullt på deras kundparkering, så föreslog dom att jag kunde ta handikapprutan. Och så gjorde jag. Därmed påstår jag inte att jag är lika god författare, talare,sångare och dansman som Ranelid. Dock kanske lika dålig människa. (Hoppas bara nu ovanstående inte används som bevis mot mej i en handikapprättegång. Men då krävs nog att herr "argotik" skickar in bevismaterialet. Och i så fall får jag trösta mej med att jag inte syndat i Norge.)

#22
2012-02-25 16:20

PS. Har ännu inte bestämt om jag ska rösta på honom som sångare, talare och dansare finalen. Eller om jag ska rösta mot honom i hans egenskap av parkerare (=människa). Men rösta mot kräver att jag röstar på alla andra. Eftersom minusröster ej finnes. Så eftersom det blir billigast att rösta på honom, väljer jag nog det alternativet. Ska sova på saken.

#23
2012-02-25 18:36

PPS. Vore bra om massmedia (eller varför inte "argotik") kunde hitta nån handikappad, som trovärdigt kan intyga att han/hon kom till platsen efter Ranelid blockerat den med sin fåniga bil (och ännu fånigare nummerskylt.) De 2 ofärdiga jag känner är inte lämpliga att använda i detta sammanhang. De är mer av typen simulanter som myglat till sej sina handikapptillstånd

#24
2012-03-03 02:02

Det är ju synd om Ranelid. Han var svårt mobbad i skolan, han fick med tiden ett enormt självhävdelsebegär och har på äldre dagar blivit patetisk i sin iver att visa upp sig. Antagligen har han känt sig så liten och nedtrampad att han inte behöver bekämpas alls av svenska folket. Vi kan väl bara försöka titta bort när han framträder i TV, nyinsmord i brunkräm, rabblandes förnumstigheter. Skulle inte förvåna mig om han endera året får Nobelpriset i litteratur för strofer som "stranden jag och stranden du och havet vi." Ska vi vara ärliga så behöver vi pajasar att beskåda och begapa tills vi tröttnat och hittat någon ny. Trots sina åkommor kanske Ranelid inte har något handikapparkeringstillstånd...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.