Bild
Nästa artikel

Södertälje-Stockholm - aldrig mer en söndag

Nio mil på två timmar, 45 km/tim i snitthastighet och då var sju mil motorväg.


Det frestar på tålamodet att ta sig till Stockholm på E4:an söderifrån en söndag eftermiddag/kväll.


En olycka mellan Moraberg och Salem vid Södertälje betydde nästan stillastående köer i går vid 18-19-tiden. Det var nog inte bara jag som var på väg hem för att se VM-finalen i fotboll och kände sig stressad över att riskera att missa avspark.


Det värsta när man sitter i kön är att inte veta orsaken till den. Efter tjugo minuter meddelade i alla fall trafikradion vad som hänt och helt plötsligt var det mycket lättare att stå ut med den sega framfarten.


Sju gånger av tio är det så här i trafiken när man passerar Södertälje norrut på söndagar. Jag ska aldrig mer utsätta mig för det igen.

Taggar:

Kommentarer

#1
Calle
2010-07-12 14:43

En av sv älsta motorvägar med dålig gammal linjeföring (för små horisontal- och vertikalkurvor) i kombination med (för) mkt trafik - inget bra! Bygg ut till 3 helst 4 körfält, i vardera riktning förbi S-tälje så är saken biff! Ev kombinerat med förlängda av- o påfartsramper. Efter S-tälje är det rena landet med 2 olika mv och inget trafiktillskott från just S-tälje. Nästa fråga!

#1
Fredrik
2010-07-12 17:48

Pendlade dagligen under ett halvår mellan Stockholms innerstad och Gnesta och jag vill påstå att allt inte enbart är vägens fel. Ofta, alltför ofta, sitter folk av någon outgrundlig anledning och kör i låg fart i vänster körfällt!!! Och det var ofta flera på rad, samtidigt som det nästan inte fanns något trafik alls i höger körfält!!! Antingen ett utslag av okunskap eller helt enkelt dåligt omdömme... Någon mer än jag som har uppmärksamamt just detta på sträckan Sthlm-Södertälje???

#1
Hasse
2010-07-12 19:53

Vänsterfilskörningen verkar vara ett Stockholmsproblem, söder om Södertälje är det inget problem. De håller ju på att bygga om vägen så att den blir trefilig men då kommer ju de flesta köra i den svenskt lagom mittfilen så högerfilen kommer vara helt tom. Tyvärr finns det ju inget annat sätt än att köra om på fel sida och tuta på korkskallarna. Mer informationsskyltar om att det är tillåtet att köra i högerfilen också, mer info på tv om detsamma och mer poliser som håller ordning på trafiken på rätt sätt och inte bara jagar fartsyndare. Att köra i vänster- eller mittfilen i rätt hastighet och hindra bakomvarande att köra om är ju olagligt.

#1
Pettersson
2010-07-13 10:17

Åk kollektivt, det är snabbare och billigare.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.