Bild
Nästa artikel

Snurrigt värre i engelska rondeller

Jag fick ett mejl efter bloggen i går där jag utsåg Brommaplan till Sveriges sämsta rondell. Den är i alla fall inte Europas snurrigaste.


Titta på bilderna; såna här cirkulationsplatser lär det finnas tre-fyra stycken av i England. Sju cirkulationsplatser i en och den i mitten har dessutom omvänd körriktning! Lägg därtill att vänstertrafik råder.


Jag har själv kört genom en sådan här raffinerad trafiktombola en gång och jag betraktar det fortfarande, 18 år senare, som ett mirakel att jag hittade ut ur den utan att kvadda bilen. 

Taggar:
Snurrigt värre i engelska rondeller
Snurrigt värre i engelska rondeller
Snurrigt värre i engelska rondeller

Kommentarer

#1
Snurre
2010-06-18 12:34

Skynda att ta bort den här artikeln, innan någon trafikplanerare får syn på den. De tycks ha en förkärlek till att göra det så krångligt som möjligt att ta sig fram. De vill att vi ska åka kollektivt i stället. Här i Piteå har man lyckats gör en korsning där ingen vet vad som gäller. Det finns lika många åsikter som det finns försäkringsbolag. Dessutom har polisen en egen åsikt!

#1
Londonbo
2010-06-19 01:24

Jag har aldrig kört på sådana rondeller i England.Annars finns det många jätte stora rondeller med många på/avfarter som kan vara jobbiga att hitta rätt i tack vara mycket traffik och många filer.

#1
John
2010-06-19 16:59

Ha ha... kul att se denna rondell igen. Jag har jobbat med transport av fordon och åkt ett flertal gånger i denna och liknande i England, både med lastbil och personbil samt både höger och vänsterstyrt för att öka förvirringen ytterligare både automat o manuell. Det har gått bra hittills med vänstertrafiken, man e så fokuserad på det då, det är värre när man kommer tillbaka till högertrafik igen, har kört på natten när det nästan inte är någon trafik o kört på fel sida tills det kommer ett möte o blir påmind att det e höger som gäller.... gick in på höger sida i personbilen en gång o spände fast bälte o skulle just sätta i nyckeln i tändningslåset när jag upptäckte det inte fanns, även ratten var borta:-(!!! Hade gått in på fel sida :-))...

#1
Kent
2010-06-23 20:43

Varför har våra beslutsfattare förstört våra rondeller? Nu vet tydligen ingen hur man beter sig i en rondell. Senast idag fick jag nita för en dåre som låg i högerfil och svängde vänster mitt framför mig när jag låg i vänsterfilen och skulle rakt fram. Varför finns det två filer om man bara kan använda högerfilen?

#1
gmo
2010-06-28 17:29

Kent, du är medveten om att det är du som är dåren va?
I alla fall i den traditionella meningen att den som bryter mot lagen är dåren...
Poängen är den att du med de nya reglerna måste byta fil i god tid innan du kör ut ur rondellen, precis som att du inte svänger höger direkt från vänsterfil på någon annan väg heller....

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.