Bild
Nästa artikel

Snöröjare – ett drömjobb

Man skulle vara snöröjare. I en stor midjestyrd hjullastare förstås.

Tänk att ha ett jobb som ger ett så konkret resultat och som uppskattas av alla – säger alla! Rena drömmen.

Att snöröjarna själva kan svära ve och förbannelse över alla bilar som står i vägen för deras maskiner har jag viss förståelse för.

På tal om snö så det skrivs en del om hur fruktansvärt mycket pengar snöröjningen kostar och hur detta urholkar kommunernas ekonomier. Ibland låter det som om vädret, klimatet, är en fysisk person som är medvetet illvillig och man nästan hör hur ansvariga grymtar ilsket. "Skärp dig vädret!"

Kvällstidningarnas benämningar är "monsterväder", "skräckväder", "superkylan" och så vidare. Om man inte skyller på andra länder som har fräckheten att skicka oväder över Sverige. "Rysskylan" är väl den vanligast förekommande syndabocken.

Alla snackar om vädret men ingen kan göra något åt det. Det är nog bara att gilla läget och utrusta både sig själv och bilen för att övervintra.

Taggar:

Kommentarer

#1
Anonymous
2010-12-30 12:22

Er spamfilter tillåter inte en helt vanlig kommentar!

#2
2010-12-30 12:27

Ja, vissa kommentarer verkar fastna i ett spamfilter. Våra webbutvecklare arbetar med en lösning. Jag hoppas att den ska vara på plats snarast.

/Fredrik Diits Vikström, Vi Bilägare

#3
2010-12-30 19:44

På sommaren tramsar p-vakterna med att sätta parkeringsanmärkningar vid uppställning i strid mot datumparkeringen trots att städning är obefintlig. Nu på vintern kan bilar bevisligen ha stått parkerade över en månad (syns på ansamlingen av snö), alltså ca 15 dagar i strid mot datumparkering utan att p-vakterna gör något åt det. En bil som inte flyttas orsakar minst ett bortfall av 3 parkeringsplatser eftersom snöröjarna inte kommer nära. Detta p.gr.a.
slöa, egotrippade bilägare. Man kan undra varför dessa bestämmelser finns när ingen kontrollerar efterlevnaden. Sens moral: snöröjare skulle jag inte vilja vara

#4
Nithin01
2010-12-31 00:04

Vi glömmer snabbt...!?

http://www.dn.se/nyheter/sverige/snorojare-slogs-medvetslos

Men detta undviker man kanske med en stor hjullastare?

#5
4 wd så klart
2011-01-03 00:24

jo tack ja tar 1200 i timmen så ja kan byta bil ofta hehe...
MER SNÖ!!!!!

#6
Karl-Erik Grip (Gripen)
2011-01-03 15:46

Börja debattera alla biägare som kör omkring med en ismadrass på taket. Då den sedan släpper är det inte kul att ligga bakom.

Gripen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.