Bild
Nästa artikel

Snacka inte skit om min bil!

"Toyota är uppenbarligen ett märke som engagerar. Antingen är man för - eller emot."

Om du scrollar ner på vår hemsida finner du en provkörning av nya Toyota Avensis med 86 kommentarer. En annan artikel som handlar om att Toyota vinstvarnar har fått 58 kommentarer.


Toyota är uppenbarligen ett märke som engagerar. Antingen är man för - eller emot.


Men kommentarerna visar att det finns massor av andra märkesfantaster och den gemensamma nämnaren är lojaliteten mot det egna märket.  Kritik får inte stå oemotsagt.


Själv är jag försiktig med att yttra mig negativt om något bilmärke över huvud taget sedan den gången för några år sen när vi gjorde en ljusmätning på VW Golf och skrev att det var starkt men ändå inte så bra.


En äldre man, nybliven ägare till en måttligt begagnad Golf, ringde och var förbannad.


- Jag har betalat 120 000 för bilen och efter er artikel är den värdelös.


Jag försökte lugna ner honom och sa att det inte var vårt fel att Golfen inte hade ett perfekt ljus.


- Jag kommer upp och slår ihjäl dig, skrek mannen i luren.


Han dök verkligen upp på redaktionen och gjorde ett försök!

Taggar:

Kommentarer

#1
Kjell-Åke
2009-01-13 11:13

Egentligen är det konstigt att man överhuvudtaget kan tänka sig att köpa en Toyota, märket som tillfört Sverige en sån massa rost. Jag tänker på de något äldre modellerna där större delen av dörrar, bagageluckor och motorhuvar håller på att försvinna. Men så kom Hybriderna som i alla fall har någon fördel.

#1
Lars
2009-01-13 12:28

Har haft ett par Toyota model F , en HiAce Traveller samt en vanlig Corollakombi. Bussarna var underbara semesterbilar, Corollan var väl inte så rolig. MEN! Utöver service har jag bara bytt ett lås i bakluckan på en av bussarna. Det är där styrkan ligger i Toyota. Tanka och köra. Min nuvarande SAAB 9-5 -o6 behövde nästan 15000 mil innan den var "färdigjusterad". De sista 11000 milen har däremot varit problemfria.Nu efter 26000 mil är den i mycket god form. Kanske ett litet motsatsförhållande; Toyota är klar från fabrik men håller kanske inte mer än 10-12 år. SAAB är lite strulig i början men håller i många år när den väl är injusterad?

#1
Yang
2009-01-13 13:15

Jag körde en Corolla en tid på 70-talet. Det var absolut den tråkigaste bil jag någonsin kört, alla kategorier! Och jag tycker att provat mycket skrot. Detta sitter i och fortfarande väljer jag bort Corolla som alternativ.

#1
Shogun
2009-01-13 15:32

Håkan Bäcklund. Är det verkligen sant detta med gubben med Golfen ?!
Hur vansinnig får man vara !? Nog för att jag är pro Toyota idag efter många olika bilmärken. Men att åka och slå ihjäl någon för att man skrivit negativ kritik är tråkigt. Tror att Toyota engagerar så för att märket är så framgångsrikt världen över, och många är avundsjuka på märkets framgångar. Och kan heller inte ta att de klarar sig bra i olika undersökningar världen över, och är bättre än ens eget märke. Här i Sverige särskillt för Saab och Volvo ägare, som känner av Toyotas hot på marknaden, inte bara i Sverige. Frågan är varför man inte ser VW som ett lika stort hot ? De har större marknadsandel än Toyota i Sverige, och jag tror att VW har förutsättningar att öka ännu mer i Sverige på bekostnad av Saab och Volvo. Då ägare är oroliga över dessa märken just nu på marknaden. Även Toyota kommer att ta marknadsandelar i längden i Sverige på bekostnad av Saab och Volvo. pratade med en Toyota handlare förra veckan. De hade aldrig haft så mycket Saab och Volvo ägare i hallarna som nu. Och det kom fram att folk är oroliga för sina märken, speciellt Saabägare. Kommer märket att finnas kvar är den vanliga frågan. Och intresset för just nya Avensis är stort bland dessa ägare. Men man är också osäker på hur man ska göra med inbyte av vissa modeller av saab och Volvo och hur man ska hantera dessa,det slipas det på nu ute hos Toyota handlare. Saab 9-5 och Volvo s-60 är iskalla sa man, och självfallet måste detta avspegla sig på andrahansvärdena. Och detta är nog också en anledning till att man söker sig till Toyota som är ett stabilt märke trots krisen vi befinner oss i alla. För min del har Toyota bilarna varit de felfriaste jag haft och många har gått mycket höga miltal, så snacket om kortlivslängd är bara något som är skapat av "maffian" ;o) Som använder flera olika namn/nick för att dra ner Toyota i skiten.....

#1
Håkan Bäcklund
2009-01-13 16:40

Jodå Shogun, historien om farbrorn med Golfen är helt sann. Jag fick hjälp av några kolleger att fösa ut honom.
För övrigt: förr om åren, när vi ibland testade Vaz/Lada, så visade det sig inte oväntat att det var en rätt dålig bil. Det skrev vi och genast hörde Vaz/Lada-ägarna av sig och tyckte att vi inte fattat nånting om bilar.

#1
Nils-Erik Wester
2009-01-13 19:02

Jag har haft Violvo och Saab och då fick man ägna veckosluten till att serva och laga.Nu har jag kört Toyota Camry och Avensis i 22000 mil
och det enda rosten jag upptäckt är motorhuvsgångjärnen rostar för man behöver inte öppna den.15 problemfria år.

#1
Lappen
2009-01-13 20:28

Efter att ha haft VW,Volvo,Mercedes och Ford så fick jag äntligen veta vad en bekymmersfri bil var när jag bytte till min första Toyota. Det skrivs mycket i tester om tysk och svensk kvalitét, men lustigt nog så verkar japanerna hålla bäst.

#1
Conny Karlsson
2009-01-13 20:52

Lappen, en hög japansk Mazda chef sa en gång i en intervju. "Tyskarna snackar om kvalite, vi tillhandahåller det" !
Jag är också en mycket nöjd Toyota ägare sen många år efter att ha avverkat flera märken. Även kört Mazda , Honda, BMW (vilket skräp sett till priset)MB, Volvo, Saab.

#1
Johan
2009-01-13 21:07

Toyota är ett framgångsrikt företag men dom har nog alltid haft en skara hatare som alla framgångrika saker har. Toyota är kanske inte spännande men dom gör ändå annorlunda modeller och nuförtiden gör dom flesta fula bilar förutom Bmw men deras nya 7&5 ser ju ut att bli riktigt fula..3 serien är ju en dröm..Men som sagt Toyota Prius 3 ser ju ut att bli en snygg bil till slut.My Toyota Is Fantastic!

#1
Raimo Tervalampi
2009-01-19 11:04

Jag har haft hånga olika bil märken .Volvo,Ford ,Mazda .,nissan,MB Koreansk bilmärke Vilken många sa till mig att det skulle vara bra men de va det sämsta bilen jag har ägt bara problem. Nu äger jag en Toyota Avensis har gått 25.000 mil .
Den är hellt underbar. Skön och köra
,Inga kontiga fel eller den har varit problemfri. Jag säger till alla som jag känner om dom har problem med sina bilar köp Toyota .Så har ni mindre problem..
Jag kommer hålla mig till Toyota i framtiden .

#1
Johan
2009-01-19 15:07

Vi har en Toyota i familjen och måste eventuellt köpa en till liten bil..Jag började snöa i väg på en c30 eller kanske mazda 2 men då säger min sambo att varför inte köpa en till Toyota? Hon har rätt vi har aldrig haft problem och är det något så finns kvalitetsgaranti.Det blir nog en Yaris som andra bil..Såg nya Avensis och vilken bil den är mycket snyggare i verkligheten.Det är den och Accorden som är dom snyggaste jappsarna nu.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.