Bild
Nästa artikel

Smart grej när du ska packa takboxen

Befinner mig uppe i stugan utanför Kiruna den här veckan. Skidåkning varje dag förstås och då är det bra med takbox på bilen. Eftersom det är vinterföre här uppe ännu är det också bra med en Volvo XC60.


Trots att den är mindre än XC90 så är XC60 rätt hög. En takbox ovanpå det höga taket blir i praktiken ouppnåelig för en liten man på 178 cm.


Men, hjälp finns att få. Kolla bilden. Det ni ser är något som heter Step-Up och  marknadsförs av www.yellowsmarts.com.


Upp till takboxkanten på Volvo XC60 är det 190 cm. Med hjälp av Step-Up ökar min längd från 178 till 248 cm och det blir helt plötsligt väldigt lätt att lasta skidor och stavar. Dessutom utan att skita ner sig mot bilen.


Step-Up har konstruerats av innovatören och entusiasten Anders Embretsén i Hudiksvall. Han har lyckats göra en enkel och väldigt funktionell konstruktion som finns i tre storlekar för olika däckdimensioner.


Enda felet är priset, 695 kronor tycker jag är i mesta laget för en så pass enkel konstruktion. Min svåger som är duktig svetsare ansåg att 250 kr skulle vara mera rimligt, sett till hur mycket rör som går åt.


 


 

Taggar:
Smart grej när du ska packa takboxen

Kommentarer

#1
Roy
2009-04-06 21:42

Smart i sin enkelhet.
Som så ofta med udda produkter, så är den för dyr. Så den lär fortsätta att vara udda.
Bättre: Sänk priset och ta in den i OK/Q8:s sortiment.

#1
Anders Embretsén
2009-04-06 22:11

Hej och tack för införandet av min Step-UP,
när det gäller priset så säljs den i dag för 495sek i välsorterade tillbehörs butiker, 695 är ett tänkt ordinarie pris, i framtiden kanske.
Tittar vi på hur vår krona står sig i världen så får vi nog räkna med att saker blir dyrare, tyvärr.
Mitt mål är dock att den ska kunna ligga kvar i det här prisläget (495sek).
www.yellowsmarts.com
Sverige, återfärsäljare.

#1
Nicke
2009-04-07 09:37

Smart stege, men gammal idé. En enkel modifiering på en gammal trappstege av stålrör gjorde samma nytta. Sedan köpte jag ny aluminiumstege för att ersätta dem gamla, på Biltema för ett par hundralappar..

#1
Saabnisse
2009-04-13 09:52

Har samma erfarenhet. Biltemas stege har också den fördelen att den kan flyttas till främre delen av boxen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.