Bild
Nästa artikel
Nyheter

Skrotpremie inom 60 dagar

1 april 2009
"Bil Sweden och MRF, branschorganisationerna, kräver skrotpremie för att få snurr på försäljningen. Jag tror att det regeringsbeslutet kommer inom 60 dagar."

Varje gång jag köper en trisslott eller en lottokupong börjar jag fundera på alla pengar jag ska vinna och vad jag ska göra med dom. Sen kommer verkligheten och krossar alla drömmar. Det blev nit igen. 


Samma sak med siffrorna för nybilsregistreringarna. De kommer den första i varje månad. Den obotlige optimisten i mig tänker att den här gången vänder det kanske uppåt.


I helsicke det gjorde. Minus 23 procent jämfört med mars förra året. Tappet för hela första kvartalet är 29 procent jämfört med samma period 2008, 43 937 nya bilar mot 61 823 förra året.


Bil Sweden och MRF, branschorganisationerna, kräver skrotpremie för att få snurr på försäljningen. Jag tror att det regeringsbeslutet kommer inom 60 dagar, det vill säga inom den tidsrymd som GM fått på sig att ta fram en ny affärsplan som lär bestå av en framtid utan Saab i märkesprogrammet.  


Det är mycket i bilvärlden som klarnar i slutet av maj.