Bild
Nästa artikel

Skoda ökar (!) produktionen

Samtidigt som Opel och Saab kämpar för sin överlevnad meddelar Skoda Auto att produktionen av småbilen Fabia ska ökar från 1 000 bilar om dagen till 1 200.


Det är skrotpremien i flertalet länder i Europa, och framför allt då den tyska på 2 500 euro, som är orsaken till att efterfrågan ökat. Främst gäller det småbilar. Skoda räknar med att öka den totala årsproduktionen av Fabia med 50 000 bilar.


Tyskland har högsta skrotpremien och det är också där försäljningen ökat mest. Skoda har i det närmaste fördubblat sin tyska försäljning under årets fyra första månader.


Nu hoppas Skodas Sverige-chef, Rainer Jonsson, på en svensk skrotpremie för att få fart på försäljningen även här. Jonsson är verkligen inte ensam om att anse att den svenska regeringen borde vidta denna stimulansåtgärd. En skrotpremie löser inte alla problem för tid och evighet men i en extra ordinär situation behövs extraordinära åtgärder.


Taggar:

Kommentarer

#1
larre
2009-05-30 23:28

hör här
dn skriver ned saab
centerfjollan pratar ned saab
VB pratar inte gott om saab
jag har just köpt min andra saab - den är gudomlig. världens bästa bil.
ni är köpta av audi och bmw och riskokarna

#1
göinge
2009-05-31 12:24

När ska företaget jag jobbar på få premier från staten. De levererar maskiner för att tillverka delar till den (enligt vissa subventionerade) vindkraftsindustrin, men de förbannade bankerna ger inga lån trots att världens alla länder pumpat in biljoner i bankerna, så vindkraftsindustrin får fortsätta med sina gamla maskiner när de ska tillverka nya verk. Bilindustrin har redan fått massor av subventioner och nya är på väg, men motorjournalister fortsätter upprepa mantrat "skrotningspremie"... Klarar inte bilindustrin av att anpassa sig efter konjunkturläget ska de slås ut i en marknadsekonomi... Eller ska vi införa planekonomi?!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.