Bild
Nästa artikel
Nyheter

Salesmans bullshit i Saab-affären

16 juni 2009
"Att som Carl-Peter Forster, vd för GM i Europa, prata om att Koenigsegg Groups "unika entreprenörsanda... ekonomiska styrka... bevisade förmåga att effektivt tillverka sportbilar i världsklass" gör dem till det bästa alternativet för Saab och GM - det är salesmans bullshit."

Alldeles nyss kom nyheten att GM och Koenigsegg Group AB har tecknat avsiktsförklaring om Saab. Enligt pressmeddelandet är det en överenskommelse som ska säkra Saabs framtid.


Saab-chefen Jan-Åke Jonsson tycker att detta innebär "fantastiskt goda nyheter för Saabs anställda, återförsäljare, leverantörer och nuvarande och framtida kunder runt om i världen".


Där tog nog Jonsson i så att han sprack. Saab är förvisso i ett läge när man inte kan själv kan bestämma över sin framtid. Man får ta det som erbjuds och nu råkar det vara Koenigsegg Group AB.


Men att som Carl-Peter Forster, vd för GM i Europa, prata om att Koenigsegg Groups "unika entreprenörsanda...ekonomiska styrka...bevisade förmåga att effektivt tillverka sportbilar i världsklass" gör dem till det bästa alternativet för Saab och GM - det är salesmans bullshit.


Koenigsegg Group AB är det enda alternativet och om det är bra eller dåligt återstår verkligen att se.