Bild
Nästa artikel
Nyheter

Sajt om 5-cylindrigt

15 mars 2011

Konnässör är en person som har särskilt djupa kunskaper om ett ämne. (Se även nörd.) Ofta rör det sig om tämligen udda ting och inte sällan är det en överraskning att just den människan har just det specialintresset.

På Vi Bilägares redaktion har vi exempelvis en som är storsamlare av plåtburkar, en annan har möjligen världens största privata samling av korkskruvar, en tredjes stora lidelse är  modelljärnvägar.

Ytterligare en är stor ölkännare och fick en högtidsstund i dag när Systembolaget hade ölsläpp på tre utvalda butiker i landet. Det handlar inte om fatöl direkt utan om specialbryggd öl som tål att lagras i 25 år och med ett flaskpris på i vissa fall en bra bit över hundralappen.

När det kommer till bilar finns det oräkneliga klubbar och sajter för snart sagt alla böjelser. Nu kan vi även räkna in en som, enligt upphovsmannen Pierre Kjellin i Uppsala, kan vara den enda i sitt slag i världen.

Hemsidan heter www.straightfive.com och vänder sig till entusiaster som sätter femcylindriga bilar framför allt annat. Själv fastnade Pierre för femcylindrigt när han köpte sin första bil, en Audi 100 för åtta år sen.

Sajten innehåller smått och gott från den femcylindriga motorvärlden och en uppdaterad översikt om allt som finns i den vägen på bilmarknaden.

Kul!