Bild
Nästa artikel
Nyheter

Saab loser i Detroit men vinnare på vintervägen

18 januari 2011

Nedskruvad produktionstakt, missade försäljningsmål, kvalitetsproblem (läs Vi Bilägare nr 1/11) och så de här bilderna intill som vår webredaktör Fredrik Diits Vikström tog när han besökte bilsalongen i Detroit förra veckan. Den visar att Saab står ute i kylan, bokstavligt talat.

Visst, det var självmant eftersom det blev billigare än att hyra monterplats inne i mässhallen. Enligt Saabs evenmangschef i Nordamerika, Chris Wiseman, var valet av utställningsplats utanför Cobo mässcenter också ett sätt att visa vad Saab står för. "Vi tänker inte som de andra", förklarar Wiseman.

Jag vet inte... nog har den där p-platsvarianten lite av loserstämpel över sig. Det hade varit bättre att inte ställa upp alls i Detroit.

Lite synd tycker jag som under förra veckan hade tillfälle att köra Saab 9-5 ordentligt under vårt vinterbilstest i Grövelsjön (läs hela testet i Vi Bilägare nr 3/11). 9-5 är en kanonbil att ratta! Framför allt imponerar vägegenskaperna. Man skulle inte tro att en så stor bil kunde kännas så lätthanterlig som 9-5:an gör på snö och modd.