Bild
Nästa artikel

Saab är inte bara en bil!

I december i år är det 60 år sedan Saab 92 började tillverkas. Frågan är alltså om Saab får uppleva 60-årsdagen? Det sägs att avgörandet faller i kväll när GM redogör för sina framtidsplaner inför den amerikanska kongressen.


Jag tror inte alls på några avgörande besked för Saabs vidkommande i kväll. Det blir en fortsatt seg och utdragen process där känslorna kommer att svalla. För och emot.


I går hörde jag en osentimental kvinnlig röst om den mardröm som Saab hamnat i:


- Jobb kommer och jobb går. Hot om arbetslöshet är inte skäl nog för att vi ska satsa skattebetalarnas pengar på att tillverka bilar som inte säljer. Det är bättre att lägga ner och gå vidare med något annat. Bilar är bara bilar.


Ja, men tänker jag: Saab är inte bara en bil, Saab är Saab!


 

Taggar:

Kommentarer

#1
Saabnisse
2009-02-17 10:51

En gång i tiden hade Saab en slogan:
"Saabandan - en del har den!".
Det kanske vore på tiden att ta fram den igen.

#1
Johan
2009-02-17 13:09

Jo jag gillar Saab men har tyvärr inte råd med en bil för 300tusen.Kör Toyota. Men alla ni som gnäller gå ut och köp saab bilar då. Ett märke som inte säljer försvinner helt enkelt..Går inte att ge konstgjord andning för affektionsvärdet skull.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.