Bild
Nästa artikel

Saab 9-5 med linjer från - Koenigsegg!

"Saab har protesterat och krävt att sajterna tar bort bilderna på Saab 9-5. Det ingår också i spelet. I själva verket jublar man hos Saab över uppmärksamheten"

Bilderna på nya Saab 9-5 skulle hållas till i slutet av augusti, den 27 närmare bestämt. Embargo kallas det.


Men som vanligt sprack det. Tyska tidningar struntade fullständigt i avtalet om publiceringsdatum med Saab och nu ligger hundratals bilder på 9-5:an ute på nätet.


Saabs informationsavdelning har protesterat och krävt att sajterna tar bort bilderna. Det ingår också i spelet.


I själva verket jublar man hos Saab över uppmärksamheten och det är inte otroligt att publiceringsstrategin var just att man litade på att motorjournalisterna inte skulle vara något att lita på.


Nå, vad säger man då om linjerna på 9-5:an?


Jo, att bilen framifrån med den välvda vindrutan och rundade fronten för tankarna till - Koenigsegg! Det är det märkligaste av alltihop eftersom 9-5 designades långt innan Koenigsegg var påtänkt som eventuell ny ägare av Saab.


På det hela taget är första intrycket av nya 9-5 mycket positivt. Den ser riktigt bra ut och har fått en egen karaktär utan att förlora sin Saab-identitet.

Taggar:

Kommentarer

#1
Per Wedefors,Tyresö.
2009-07-23 18:45

Bra! Kombin ännu bättre!!!!:)

#1
Bumler
2009-07-23 22:52

Otroligt läcker, mittkonsolen känns lite överarbetad. Det känns som BMW 5 serien har varit förebild på många sätt, förutom att BMW har väldigt lite knappar! Längtar efter att få provköra

#1
Roy
2009-07-23 23:15

"I själva verket jublar man hos Saab över uppmärksamheten"
Och det har du, Håkan, fått bekräftat - eller är det bara ett löst antagande?

#1
Håkan Bäcklund
2009-07-24 10:58

Roy: Ja, jag har fått det bekräftat att man inom Saab är mycket nöjda med den stora uppmärksamheten kring 9-5-bilderna.

#1
Saabnisse
2009-07-24 11:20

Naturligtvis måste de vara nöjda, så mycket gratisreklam som också har uppmärksammats internationellt måste ju vara en riktig höjdare.

#1
Roy
2009-07-24 21:00

Timing.
Det är ingen självklarhet att Saab är glada över att bilderna släppts redan nu. Lanseringen är ju inte förrän framemot vårkanten.
Däremot tror jag, när nu bilderna trots allt är släppta, att de är väldigt glada över de övervägande positiva reaktionerna.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.