Bild
Nästa artikel
Nyheter

Saab 9-5 är glödhet!

31 maj 2010

Saab 9-5 har provkörts för första gången i dag. Och efter de första rapporterna från Trollhättan (provkörningen fortsätter i morgon, tisdag) så är det bara att än en gång konstatera att smaken är som baken.


Nya Saaben är glödhet av många orsaker och det märks på kommentarerna till motorjournalisternas första omdömen. Här finns många exempel på hur man skjuter hejvilt på budbäraren.


Jag tror inte att en enda journalist åkte till Trollhättan med förutfattade meningar om nya Saab 9-5. Däremot var nog alla på det klara med att här gäller det att väga sina ord på guldvåg.


Ingen vill väl egentligen annat är att 9-5:an ska bli en braksuccé för Saab. Men betyder det att man som journalist ska förhålla sig helt okritisk till denna produkt, inte säga vad man faktiskt ärligt tycker?


Självklart inte.


Vi Bilägares testchef Marianne Sterner är efter den första provturen inte odelat positiv. För det har hon fått en del kritik; i ett par fall har det handlat om rena påhopp så plumpa att vi raderat dem.


Jag vet att Marianne alltid är ärlig med sina åsikter. Det är inte alltid jag delar alla hennes uppfattningar men jag har väldigt stor respekt för hennes erfarenhet och kunnande när det gäller bilar.


Vad man sist och slutligen tycker om en ny produkt - en bil i det här fallet - avgörs ju först när man själv fått prova och testa.