Bild
Nästa artikel

Saab 9-5 är glödhet!

Saab 9-5 har provkörts för första gången i dag. Och efter de första rapporterna från Trollhättan (provkörningen fortsätter i morgon, tisdag) så är det bara att än en gång konstatera att smaken är som baken.


Nya Saaben är glödhet av många orsaker och det märks på kommentarerna till motorjournalisternas första omdömen. Här finns många exempel på hur man skjuter hejvilt på budbäraren.


Jag tror inte att en enda journalist åkte till Trollhättan med förutfattade meningar om nya Saab 9-5. Däremot var nog alla på det klara med att här gäller det att väga sina ord på guldvåg.


Ingen vill väl egentligen annat är att 9-5:an ska bli en braksuccé för Saab. Men betyder det att man som journalist ska förhålla sig helt okritisk till denna produkt, inte säga vad man faktiskt ärligt tycker?


Självklart inte.


Vi Bilägares testchef Marianne Sterner är efter den första provturen inte odelat positiv. För det har hon fått en del kritik; i ett par fall har det handlat om rena påhopp så plumpa att vi raderat dem.


Jag vet att Marianne alltid är ärlig med sina åsikter. Det är inte alltid jag delar alla hennes uppfattningar men jag har väldigt stor respekt för hennes erfarenhet och kunnande när det gäller bilar.


Vad man sist och slutligen tycker om en ny produkt - en bil i det här fallet - avgörs ju först när man själv fått prova och testa.

Taggar:
Saab 9-5 är glödhet!

Kommentarer

#1
Tobbe
2010-05-31 19:01

Som jag sagt tidigare så är det rent ut sagt löjligt hur vissa beter sig i kommentars fältet. INGEN bil är perfekt och alla bilar har någon form av negativ sida. Det är journalisternas jobb att framföra både positiv men framförallt negativ kritik för att vi som ägare ska bli mer uppmärksamma vid eventuellt bilbyte. Jag har inte läst något eller ens provkört nya 9-5'an men jag slår vad om min högerarm att det är ingen perfekt bil.

#1
Smithy
2010-05-31 21:12

Det här med journalisters objektiva syn på det de skriver om fallerar ju totalt i många fall, inte minst inom biljournalistiken... Favoriserande av märken osv..

#1
leifer
2010-05-31 21:41

Håkan, är väl ingenting mot när man "snackar skit" om Bmw...

#1
Jarl
2010-05-31 22:18

Marianne Sterner kan sin sak. AMS och TV snackar ju bara goja, köpta är vad dom är!

#1
läsare
2010-06-01 00:51

Jag tycker det var väldigt bra att hon kört BMW och sen testade saaben. Redan där om man inte känner en premium känsla från saaben så kan priset inte motiveras.
Tack för den indikationen.
Saab har förhoppningsvis en nästa modell som är saab och inte GM med hög prislapp. Det skall bli mycket intressant att vänta på den bilen. En bill som kombinerar smart motor teknik för relativt låg förbrukning med marknadsledande turbo teknik, väghållning,komfort,säkerhet och innovativ design. Det är saab för mig. Hoppas de kommer tillbaka dit.

#1
pg
2010-06-02 19:31

Håller fullständigt med föregående talare. Den Saab som preseneras är alldeles för lika Opel. Det finns ingen anledning att köpa Saab när det finns Opel, som det ser ut just nu. Men om Saaben kommer med ny teknik, egen chassisättning, ny inredningslook likt föregångarna, kommer jag att kanske intressera mig för Saab igen. Fram tills dess åker jag hellre Opel, men skulle jag byta bil idag skulle det troligen bli Volvo eftersom jag är ytterst irriterad på en del Saabhandlares sätt att bemöta kunderna.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.