Bild
Nästa artikel
Nyheter

Rufflande P-bolag gör mig så ilsken!

24 september 2010

Jag är så ilsken och upprörd så jag knappt vet var jag ska börja! Först två påståenden:

1. Hojab Parkeringsservice i Solna är ett rufflarföretag.
2. Nord Security Bevakning & Vakttjänst KB i Kalix är ett rufflarföretag.

Detta har hänt:

Mikael Nyström i Ängelholm äger en Volvo med registreringsnummer DCC145. Den har stått avställd i Ängelholm sedan den 27 mars 2010.

Nu har Mikael fått en påminnelse om kontrollavgift från Hojab. Bilen påstås av pakeringsbolaget ha stått felparkerad på Strandgatan i Kalix, 150 mil från Ängelholm, den 3 augusti i år.

Mikael har vittnen som kan intyga att både han och bilen befann sig i Ängelholm den dagen. Varken han eller bilen har för övrigt någonsin varit så långt norrut. Han bestred kontrollavgiften; skulle han ha tagit sin avställda Volvo, åkt 150 till Kalix, felparkerat och åkt hem igen? Naturligtvis inte!

Självklart räknade Mikael Nyström med att misstaget skulle klaras upp och kontrollavgiften avskrivas. Men det här är svaret han fick från Hojabs kundservice:

".parkeringsbolaget vidhåller att fordonet varit uppställt på tid och plats som angivits. Vi emotser betalning om 300 kr inom 10 dagar från brevets utskriftsdatum. Utebliven betalning kan medföra att rättsliga åtgärder vidtas."

Detta är vettlöst! Skandal!

Mikael Nyström tycker inte att det är rimligt att driva en rättslig process för en så liten summa så han betalade in de 300 kronorna. Det är förmodligen exakt vad Hojab iskallt räknar med att de flesta gör när företaget vägrar backa från sina orimliga påståenden.

Genom åren har det förekommit att snöskoterägare i Kiruna krävts på P-böter för att deras skotrar stått felparkerade lite varstans i landet, Skåne till exempel. Det har naturligtvis rättats till.

Inte så med Hojab och Nord Security. I deras värld är jorden platt och ingenting kan ändra det..