Bild
Nästa artikel

Resa i tid och rum med Fläsk-Mersa

Jag gjorde en resa i dag, både i tid och rum. Fick låna tidningen Klassikers Mercedes 350 SE -78, kallad Doktor Müller, för en sväng till Gustavsberg. 31 km i en 31 år gammal bil.


Det har hänt en hel del med utvecklingen av bilar på 30 år kan man lugnt påstå. Mercedes hade groteskt stora rattar år 1978 (se bilden). Varför kan man undra?


Jag kan förstå att man behöver något rejält att bända med i en bil som inte har styrservo men den här har faktiskt det även den är något osofistikerad, lindrigt uttryckt.


Dagens automatlådor är tekniska underverk jämfört med den här bilens. Varvräknare saknades visserligen men det kändes som om lådan vägrade växla upp under 4 000 varv.


En lustig sak att iaktta i regnvädret var vindrutetorkarna som rör sig helt i otakt och med var sitt rörelsemönster. Det ska vara så men ser märkligt ut.


Tack för lånet, Klassiker! Det var...intressant.


 

Taggar:
Resa i tid och rum med Fläsk-Mersa

Kommentarer

#1
Carl Legelius, Klassiker
2009-06-09 22:31

Varsågod Håkan! Kul att du trivdes. Hoppas vi får låna er Peugeot 205 Junior snart! He he

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.