Bild
Nästa artikel

Rena nippran med poliser på hembesök

Polisen ska börja med hembesök för att avslöja notoriska fartsyndare, läser jag i artikeln på vår hemsida.


Är inte det ytterligare ett exempel på en felprioritering hos trafikpolisen?


Ja, jag förstår att polisen vill sätta dit bilister som alltid kör för fort förbi fartkamerorna och döljer ansiktet på något sätt. Men hembesök?! Det verkar ju rena nippran. 


Vore det inte bättre om en manuell fartkontroll kompletterade fartkamerorna då och då på ställen där man vet att de här maskerade fortkörarna gäckar polisen?


Det är ju inte så lätt att hålla masken när man står öga mot öga med lagens långa arm.

Taggar:

Kommentarer

#1
Greger
2009-11-24 14:22

Händer faktiskt att dom står vid sträckor som är kameraövervakade.(viss ironi) Jag har kört en del längs E6 norr om göteborg. (pendlat till norge under två år tid) och sett EN kontroll som varit placerad vid kamera, det på ca 90 resor tur o retur. Bra jobbat.

#1
Per Jakobsson
2009-11-24 16:17

Det han kallar rena nippran är väl hans egen rädsla att få ett hembesök. Det handlar om att få fast notoriska fartdårar. Om HB själv är rädd för ett besök så avslöjar han sig själv. Då hoppas jag att han får ett besök.

#1
pg
2009-11-24 16:40

Och hur rättssäkert är det här? Att med ledning av en haka fastställa en identitet, är ju fullständigt idiotiskt. Men det är typiskt dagens poliser som tar till genvägar i lagstiftningen. När det gäller just trafiklagstiftning, har dagens poliser en mycket låg kunskap. Kanske inte från skolan, utan den brist på vidare/fortbildning inom området trafik. Ingen lagtext ändras så till den milda grad som just trafiklagstiftningen.
Med det krav som lagstiftande myndigheter har, och färre trafikpoliser, eller vidareutbildade inom område trafik, blir det så här när cheferna får det "hett om öronen" från lagstiftande myndigheter. Det är nog dags att cheferna söker vård för stressymptom istället för att komma med något så här idiotiskt.

#1
Kjell-Åke
2009-11-24 19:24

Det känns betryggande att det finns så många som kan polisens arbete bättre än poliserna själva. Synd bara att det syns dåligt i trafiken. Det är inte poliserna ute på fältet som har det övergripande ansvaret för vad som skall göras eller hur det skall göras. De kan ha synpunkter men tokerierna kommer långt uppifrån. Ett exempel: Se på Vägverket/Transportstyrelsens nya idiotiska fartgränser som är så många att man inte kan hålla reda på dem. Därför är det fel forum att skälla på polisen.

#1
pg
2009-11-24 19:28

fort man har fått sätta sig på en stol inomhus, har man glömt hur den yttre verksamheten i verkligheten är.

#1
Andypandy
2009-11-24 21:31

PG?
Strunta i hakan!
Rättssäkerhet? Räcker det inte att man har registreringsnummret och ägaren måste ansvara för vem som har lånat/hyrt/köpt bilen. Stulna skyltar skulle kunna bevisas/uppträda i
SENARE överträdelser om omedelbara polisanmälanden gjordes om stulna skyltar skulle göras. Jag tror att datum och tid loggas(vid fotoblixten och skyltstöldsanmälan). Skylten kan också ha blivit stulen vid frånvaro, men det går också att bevisa med kvitton, biljetter etc,
Jag orkar inte bemöta mer i detta trams. Anpassa lagarna till nutid och håll er inom lagens gränser. Jag har farthållare som sköter allt och en GPS som vet hur fort man kör och får köra, inga problem att vara laglydig.
Hälsn. A

#1
Mikx
2009-11-24 22:39

Fånigt att montera en massa kameror. Inför lagkrav på en GPS-baserad hastighetsbegränsare, som gör att bilen inte går att köra fortare än gällande hastighet. Det är kanske inte möjligt, eftersom då missar polisen och staten en enkel inkomstkälla. Det är lättare att sätta dit en "fortkörare" än att få fast en mördare. Var ligger polisens logik. Det finns ca 200 som begår självmord med hjälp av bilen, lös denna problematik istället.

#1
Fredrik
2009-11-25 08:41

Om nu polisen vill lägga resurser på att få fast notoriska fortkörare ta de då för i h-e på bar gärning; utnyttja kamerorna för att kartlägga dessa idioters körbeteende och sedan ha vanliga hederliga kontroller på sträckorna. Problemet löst. Inga bevisproblem och annat som detta utomordentligt korkade förslag innebär! Sen är det väl ändå så att fortkörare får ALLDELES för mycket "polistid" än andra betydligt allvarligare brott eller?

#1
pg
2009-11-25 11:38

Om ni som "åkerdit" visste hur få resurstimmar polisen har för just hastighetsövervakning, skulle ni vara tysta. Timmarna för hastighet är mindre än 10% av trafikövervakningstiden. Trafikövervakning kanske 5% av resursttiden. Med andra ord, har du en väldans otur om du åker dit. Visst kan det förefalla orättvist, men man har sig själv att skylla och får stå sitt kast.

#1
S-E S
2009-11-25 14:40

Tänk om polisen hade lika mycket tid på att sätta fast förare av oförsäkrade och körförbudsbilar som de har för att kolla hastighet. Det finns, har jag hört ca. 70 000 fordon som tillhör denna kategorin och används regelbundet. Tänk sedan om domstolarna hade vett att bura in rattfyllon, åtminstone efter 10:e gången.

#1
JD
2009-11-25 17:57

Är det TSV som skriver kommentarerna här??????
Polisen kan väl ägna sig åt våldtäckter ,personrån och mord i stället!
Själv skiter jag fullständigt i hastighetsbegränsningarna, det är nästan omöjligt att krocka om man inte gör det medvetet!
Självmord tex!

#1
Kjell-Åke
2009-11-25 19:06

En sådan mogen inställning brukar straffa sig genom självsanering, antingen kör man ihjäl sig eller så mister man körkortet. Hoppas bara att det inte drabbar ett barn eller någon annan oskyldig.
Körkort har man på prov, någon tycks ha provat färdigt. Hoppas att man slipper ha en sån i närheten i trafiken.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.