Bild
Nästa artikel

Räikkönen rikast i rallyt

I kväll smäller det på Färjestads travbana i Karlstad när prins Carl Philip flaggar av starten för Rally Sweden. På startlinjen står bland andra finländaren Kimi Räikkönen som blev världsmästare i Formel 1 för Ferrari för ett par år sen.


Räikkönen, 30 år, blev ersatt av Fernando Alonso i Ferrari-stallet efter förra säsongen men han blev inte lottlös. Han får enligt uppgift 300 miljoner kronor i lön även i år av Ferrari, förutsatt att han inte kör för något annat F1-stall. Med 45 miljoner dollar i lön förra året var han världens näst högst betalde idrottsman efter golfaren Tiger Woods som tjänade 110 miljoner dollar.


I kväll debuterar Kimi Räikkönen i rally-VM i en Citroën C4 WRC. Chanslös mot toppförarna förstås men finländaren kan kosta på sig att ha lite skoj. Och med tiden lär han nog bli rik på erfarenhet som rallyförare också.

Taggar:

Kommentarer

#1
Jürgen Hundt
2010-02-14 19:14

Är en Jantelagare´ framme igen?? Vad i hela friden har Raikkönens intäkter med hans prestation att göra? Lägg av Håkan Berglund eller skriv om någonting viktigare!

#1
Håkan Bäcklund
2010-02-14 21:22

Jag tycker att det är intressant att en enda människa tjänar 45 miljoner dollar om året för att ratta en tävlingsbil. Hans inkomster har djäkligt mycket att göra med hur han kör bil. Ju bättre han kör, desto mer tjänar han. Frågan är var gränsen för hur mycket man kan tjäna går?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.