Bild
Nästa artikel

Politik är inte bilindustrins räddning

Dagens Nyheter verkar inte tro särskilt mycket på att svensk (se även amerikansk) bilindustri ska överleva.


Först var det avgående politiske redaktören Niklas Ekdal  som drog paralleller med varvsindustrin som staten till varje pris en gång försökte rädda. "Pengar i sjön", skrev Ekdal fyndigt och påminde om att vi var chanslösa att konkurrera med asiaterna när det gällde att bygga båtar. Och nu är det bilarnas tur. I Asien är de bättre och billigare.


I dag skriver DN:s blivande politiske redaktör Peter Wolodarski  på samma tema och drar samma slutsatser.


Båda tror att det kommer något gott ur detta. Väst tvingas bli bäst på något annat. Tills japanerna, koreanerna och kineserna konkurrerar ut oss igen och då får vi börja om med något annat.


Tja, kanske är det så; jag har inte riktigt samma perspektiv och överblick som DN:s politiska redaktörer verkar ha. Men jag håller med dem om en sak: man kan inte rädda en industri med politiska åtgärder på några månader eller ett år när de som borde vara experter inte lyckats på 10-15 år. 

Taggar:

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.