Bild
Nästa artikel

Polisen väljer fel strategi

"Det förtroendekapital som uniformen gett polisen hos allmänheten i alla tider devalveras. "

Rapporten från polishögskolan om att polisen hellre bättrar på statistiken än beivrar brott (det kallas pinnjakt) är oroväckande. Det förtroendekapital som uniformen gett polisen hos allmänheten i alla tider devalveras.


Det är lätt att skylla på "ledningen" i många sammanhang. I det här fallet är det nog det enda rätta. Jag tror faktiskt inte att enskilda polismän vill ha det så att kvantitet prioriteras framför kvalitet i olika trafikkontroller.


Strategin att få upp antalet utandningsprov är en skrivbordsprodukt och tanken är att med statistik avskräcka folk från att köra rattfulla. Och då går det inte an att bli sinkad av alltför många rattfyllon.


Det är en metod som i och för sig kan försvaras i teorin. Men i verkligheten funkar det inte. En polismakt som inte finns där brotten begås är mycket illa.

Taggar:

Kommentarer

#1
Saabnisse
2009-01-27 21:45

Polisen behövs väl inte.
Polisen går ju lätt att ersätta med några hundra fartkameror extra.
Fartkameror tar ju lätt rattfyllon och knarkare och biltjuvar, så varför ska vi slänga ut pengar på poliser?

#1
Bo Wallander
2009-01-31 14:21

Medveten om att fartkameror inponerar på en del och inte kostar sociala avgifter så är väl ändå en motiverad polis som känner sig trygg i sitt arbete att föredra. Jag har t.ex. testats för nykterhet 2 ggr sedan 1963 :0/

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.