Bild
Nästa artikel

Persbrandt kör ifrån polisen - lätt

Är skådisen Mikael Persbrandt en bättre bilförare än våra svenska trafikpoliser? Ja, förmodligen sopar han banan med de flesta poliser bakom ratten; Persbrandt gillar snabba bilar och han lär ha gjort riktigt bra varvtider på Nürnburgring som han besöker frekvent.

Därför behövdes det ingen stand in när biljaktsscenerna till Beck-filmen I stormens öga skulle tas i Stockholm.


Trafikforskaren, docent Jörgen Lundälv, har tidigare riktat kritik mot brister i utbildningen av poliser till bilförare. I en debattartikel  här på vibilagare.se menar han att nivån på körskickligheten hos polisen är så låg, att förarna inte ens förmår att parkera bilen i polisgaraget utan att skada den. Än mindre klarar de biljakter.


Det förstnämnda är kanske att ta i men nog har Lundälv en poäng i att biljakter är en lek med döden. Om de dessutom handlar om sönderstressade bovar och oskickliga förföljare så är det utan tvekan allmänfarligt.


 

Taggar:

Kommentarer

#1
Janne i Stuna
2009-09-09 16:36

Vem skall säga emot en forskare?
Det tycks ligga mycket makt i orden från en forskare. Säger han att poliser inte kan köra bil, så kan de ju bevisligen inte det. Vem skulle säga emot? Polisen som talar i egen sak ? Allmänheten som ju inte alltid är så förtjusta i poliser som bötfällt dem för fortkörningar mm ? (Är inte polis själv)

#1
Gustav O
2009-09-09 16:47

Kan det vara så att dagens polisaspiranter inte har egen bil och därför får liten erfarenhet av bilkörning?
För att bli en riktigt bra förare måste man träna mycket, dvs. köra bil ofta och många mil under olika förhållanden.

#1
Lägerleffe
2009-09-10 15:27

Jag är också forskare. Jag har alltid forskat, omlivets stora gåta. Dessutom har jag på senare tid efterforskat om det kan finnas hotellrum åt mig en helg i Barcelona.
Till yttermera visso är jag även trafikforskare. Stod i ett gathörn häromdan och kollade om bilarna skulle stanna för de gående på övergångsstället. Och dagligen kan jag som trafikforskare med hundraprocentig säkerhet fastslå att 98% av alla i en bilkö håller för korta avstånd till framförvarande.
Sen är Persbrandt både en förstklassig skådespelare och bilförare. Både i kombination och var för sig.

#1
Joe
2009-09-15 22:41

Konstigt att miljonär som har bilracing som ett av sina högsta fritidsintressen är bättre på att köra snabbt i bil än en polis som säkert inte har råd att leka på nürnburgring varje helg i en topptrimmad Porsche..

#1
Lasse J
2009-09-16 13:11

Ingen är född med kunskaper.
Nyckeln till vetande heter utbildning.
Polisen har inom sina egna led utmärkta resurser för t.ex förarutbildning.
En av dom heter Ruben Börjesson.
Utnyttja hans kunnande.
Mot honom skulle Persbrant inte ha skuggan av en chans, vare sig på bana eller rallyväg, kan jag väl avrunda med som en lätt fånig kommentar, då jag inte förstått vad denna skådis har med sakfrågan att göra.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.