Bild
Nästa artikel

Ny statistik - dagen är räddad!

Jag är kalenderbitare, Därför blev jag extra exalterad i morse när jag fick ett pressmeddelande från SIKA (Statens institur för kommunkationsanalys).  I det får man veta bland annat detta:

Ã-vertorneå kommun hade högst andel dieselbilar vid årsskiftet, 71 procent. De tankas förmodligen mestadels på andra sidan Torne älv, imed finsk brännolja.


Tre Stockholmskommuner ligger i topp när det gäller andelen alternativt drivna bilar, Stockholm 38 procent, Nacka 36 och Sona 35 procent. En effekt av trängselskatten.


Stockholms län har också de två kommuner som har högst respektive lägst personbilstäthet per 1 000 invånare. Solna har 768 bilar medan grannkommunen Sundbyberg bara har 303 bilar per tusen invånare. Den skillnaden är för mig obegriplig.

Taggar:

Kommentarer

#1
S-E S
2009-02-24 15:38

Att Stockholmskommunerna ligger i topp när det gäller alternativt drivna bilar tror jag inte ett skvatt på. Däremot tror jag att de ligger i topp när det gäller bilar som har möjlighet att köras på alternativa bränslen! Det stora antalet flexifuelbilar i Stockholm beror på helt andra saker än miljömedvetenhet. Den senaste tiden har miljömedvetenheten varit låg.
En bil är en miljöbil när den ENDAST kan köras på alternativt bränsle.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.