Bild
Nästa artikel

Nu hämtar vi hem chefredaktören!

Vi Bilägares chefredaktör Nisse Frendin sitter fast med sällskap i Milano. Han kommer inte hem. Alla hyrbilar är slut, tågtrafiken ett enda kaos och hotellen höjer priserna i takt med att efterfrågan ökar.- Köp en begagnad bil och kör hem, föreslog jag i telefon.

- Har redan tänkt på det men det går inte med så kort varsel, blev svaret.


Nu gör vi så här: vi skickar ner en Volkswagen Multivan och hämtar hem Frendin med sällskap. Två förare som kör i skift bör klara sträckan Stockholm-Zürich tur och retur på fyra dagar.


Nisse lyckades nämligen till slut få tågbiljetter från Milano till Zürich i Schweiz, säg att det är 25-30 mil norrut så besparar det vår expedition dubbelt så många mil.


I eftermiddag bär det i väg. Självklart blir det fortlöpande rapporter från resan på hemsidan.

Taggar:

Kommentarer

#1
lubos
2010-04-20 16:40

EU är hopplöst efterblivet pga politiska konkurensbegränsningar i syfte att skydda järnvägsmonopolen!
I t ex USA hade det varit möjligt att ta sig hem med linjenätet av billiga långfärdsbussar, det mest miljövänliga och effektiva färdmedel som existerar när alla kringkostnader och stats- och kommunalsubventioner räknats in!

#1
björn
2010-04-21 16:01

Vaddå fyra dagar, det bör väl inte ta mer än på sin höjd 48 timmar...
Björn

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.