Bild
Nästa artikel

Norska priser i Funäsdalen

Funäsdalen ligger inte så långt från Norge, sju mil eller något sånt. Är det månne därför som lunchpriserna ligger på en så hög nivå?

Norrmännen är ju vana att betala rejält för sig.

En pizza för 80 kronor är i och för sig inte så farligt. Men väljer man att ha älgkött på pizzan så stiger priset med över 50 procent till 125 kronor.

Och vanligt vatten till maten går på 20 kronor eftersom det är förpackat i plastflaskor. Det finns förvisso kranvatten men förvägrades oss.

På dörren till toaletten står en sån där skylt som jag verkligen inte uppskattar: "Endast för våra gäster, övriga 10 kronor".

Men pizzan var god...

Taggar:
Norska priser i Funäsdalen

Kommentarer

#1
Kjell-Åke
2009-12-18 15:22

Funäsdalen är turistort. Turister skall tydligen klås in på bara skinnet, likadant överallt. Blygsamheten förhindrar dem dock att ha olika pris för turister och boende på orten

#1
S-E S
2009-12-18 16:01

Har hållit till i Funäsdalsområdet i mer än 50 år och följt omvandlingen till turistort och prisutvecklingen från den tid då Svenskarna inte hade råd att handla i Sverige och köade vid Skotts handel på gränsen för att köpa socker och margarin till i dag då Norrmännen inte längre har råd att handla i Norge och köar på Funäsdalens ICA, Konsum och Systembolag. Funäsdalen/Tänndalen är bra ställen om du fixar maten själv, undviker högsäsong och liftkort. Du kan i regel åka skidor 1:e maj. Visst är Älgpizzan god!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.