Bild
Nästa artikel

Moskva-trafiken helvetet på jorden

Jag vaknade i Helsingfors i morse och läste svenskspråkiga Hufvudstadsbladet till frukost. En artikel handlade om den fullständigt hopplösta trafikinfarkten i  Moskva.


Att det är riktigt illa kunde jag själv konstatera vid ett besök i den ryska huvudstaden tidigt förra hösten. Det hade gått fortare att gå de två milen från bilmässan till flygplatsen. Fem helt igenkorkade filer innebar att man verkligen kunde tala om krypkörning. De 30 kilometerna från centrum till flyglatsen tar lätt fyra timmar. Lägg därtill en mycket aggressiv körkultur så förstår du att trafiksituationen i Moskva är helvetet på jorden.


Helsingfors är med sina knappt 500 000 invånare en småstadsidyll jämfört med Moskva. Men det är inte särskilt kul att vara bilist här heller. Trafikljusen är exceptionellt många och verkar inte vara i närheten av att synkronisera med varandra. Det existerar ingen grön våg utan det är alltid rött vid varenda stolpe.


Rätt frustrerande faktiskt.


 

Taggar:
Moskva-trafiken helvetet på jorden

Kommentarer

#1
Bajkal
2009-06-05 15:07

Finns hur mycket som helst att se om rysk trafik och annat här, många timmars tidsfördriv.........
http://englishrussia.com/?p=1108

#1
Max
2009-06-06 13:26

Då har du inte varit i Dubai, hehe.... Där kör folk mycket aggressivt och ansvarslöst. De följer inte linjerna på vägen, de tittar inte när de byter fil, de backar på motorvägen för att ha missat utfarten, de bryter i stort sett varenda regel i regelboken. Polisen kör inte mycket bättre än genomsnittet. Trafiken är inte bra här.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.