Bild
Nästa artikel
Nyheter

Mekonomen: Vi gav fel pris

2 februari 2012

15 000 kronor för en komplett stråkastarenhet (30 000 kronor för byte av båda två) Det var prisuppgiften som en nybliven ägare till en tio år gammal Skoda Octavia RS med xenonljus fick av Mekonomen.

Det lät för illa för att vara sant och när jag kollade med generalagenten för Skoda så fick jag en prislapp på 5 500 kronor för lampa och insats. Till detta kommer kostnaden för styrdonet. Jag skrev om det i bloggen för någon dag sedan och nu har Hanna Ekstrand, konsumentchef på Mekonomen, hört av sig.

Octavia-ägaren fick mycket riktigt en helt felaktig prisuppgift, enligt Hanna Ekstrand som skriver så här i ett mejl:

”Vi uppmärksammade inlägget i din blogg på Vi Bilägare om strålkastaren till en Skoda Octavia RS.

Vi på Mekonomen ser inlägget som mycket intressant och utförde själva efterforskningar, vilka vi kort beskriver nedan men först vill vi kommentera på priset. Angående priset så har vi haft ett inläsningsfel på vår svenska prislista och därav det galet höga priset 15 000 SEK. Vi har dock säkerställt att vi inte har sålt något på artikelnumret, så ingen konsument har blivit lidande, samt att vi nu ändrat priset till det rätta som är 7 980 SEK. Tack vare dig och din blogg.

Det verkar dock som att vi inte jämför lika artiklar när vi ser på uppgifterna i inlägget. En komplett xenonstrålkastare med styrdon hos Skoda (Artikel nr: 1U1 941 018 Q) kostar enligt våra uppgifter 8 802 SEK. Troligtvis är Skodas prisuppgift i artikeln baserad på att enbart byta styrdonet eller enbart en del av strålkastaren.

En komplett xenonstrålkastare med styrdon uppgavs kosta 15 000 SEK inkl moms hos oss (Artikel nr 79-7520015-2A1), det korrekta priset är alltså 7 980 SEK.

Återigen vill vi på Mekonomen tacka för att du uppmärksammat oss på detta vilket gör att vi kan rätta oss. Vi är mycket positiva till att få in synpunkter till oss det gör att vi kan bli ännu bättre.

Med vänlig hälsning
Hanna Ekstrand
Konsumentchef
Mekonomen AB”

Det blev alltså dubbelt upp i prislistan och även om Mekonomens upplysning (!) om det rätta priset innebär en halvering så kan man konstatera att det är dyrt med ljus.