Bild
Nästa artikel

Livet är livsfarligt

Är det inte det ena, så är det det andra...


Det är töväder i Stockholm och bilar förstörs av istappar som faller ner från taken. Fotgängare riskerar att få dem i skallen.


Jag har klarat både mig själv och bilen hittills men i går var det nära att jag lämnade in i alla fall. Åkte skridskor på Ã-stermalms IP när det vänstra halvröret lossnade från kängan och jag flög upp i luften och landade på bakhuvudet mot isen.


Hade jag haft hjälm så hade ingenting hänt. Nu dämpade den hoprullade luvan tillräckligt för att jag skulle klara mig med lite yrsel och en huvudvärk som är inne på andra dagen.


Nästa gång sätter jag på mig hjälmen. Den skulle man förresten ha även när man promenerar på stan. Och broddar och knäskydd och armbågsskydd och ryggsköld och...


Livet är livsfarligt.

Taggar:

Kommentarer

#1
Michael Nilsson
2010-03-09 19:45

Hur kan man vara så dum så man ens tänker tanken att åka skridskor utan hjälm? var själv ute och åkte med barnen under sportlovet, men inte utan hjälm, som tur var för precis som ovanstående så dratt jag ner på isen med följd att hela högersidan är svullen och ömmande, men hjälmen gjorde att jag inte ens fick huvudvärk :) Då spelar det ingen roll om man som jag varit aktiv ishockey spelare, det går fort att dratta på isen, så ja, livet är farligt så man behöver inte göra det farligare.. Så använd hjälm..

#1
Onehp
2010-03-09 20:00

Visst...
Dock samtidigt som vi hetsar och spenderar miljarbelopp runt (cykel)hjälmar och bilsäkerhet (350 dör i trafiken varje år!!), så dör ungefär 15000 människor varje år i Sverige till följd av hjärtstopp!!

Nästan hälften skulle räddas om de snabbt fick upplivningshjälp med defibrillator som anses vara för dyr för att ha tillgänglig överallt...
Helt konsekvent är man alltså inte i Sverige när det gäller att förebygga dödsfall...

#1
Sune S
2010-03-10 01:51

I trafiken gäller det i första hand att överleva. I andra hand gäller vägtrafikförordningen.

#1
Kalle
2010-03-10 15:12

Hjälm vid pulkaåkning och i slslombacken borde vara obligatoriskt. Tur att det f n är inne att köra med hjälm i skidbacken. = tufft. Från en som för ca 15 år sedan skickade min 3-åriga dotter utför en pulkabacke o rätt in i ett elskåp i Norrköping. Hon hade tur o klarade sig skapligt!

#1
Konservator
2010-03-10 18:15

ONEHP,
"... så dör ungefär 15000 människor varje år i Sverige till följd av hjärtstopp!!"

Det är t.o.m. så många som 100 % av alla dödsfall som sker till följd av att hjärtat stannar!

Ett annat skrämmande faktum är att 100 % av dem som någon gång har exponerats för miljögiftet diväteoxid dör.

Vidare är det numera bevisat att 100 % av alla som dör har levat!
Livet är farligt.

(Hur många av de 15 000 asystolikerna som prematurt går ad mortem i rimligen behandlingsbar kardiovaskulär sjukdom är en annan fråga.)

/Dr K.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.