Bild
Nästa artikel

Låt Saab slippa skitsnackarna!

Beslutet är taget, vi kör stortest på Saab 9-3X i Vi Bilägare nr 1/2010. Oavsett vad GM:s styrelsemöte på tisdag kommer fram till när det gäller Saabs framtid. Det verkar de flesta av er läsare också tycka är rätt av oss.


Just nu verkar det inte vara någon hejd på alla rykten om vad som ska hända med Saab. Ett rykte säger att en amerikansk bank överväger Saabköp.


"Saab är ett fantastiskt företag med ett fantastiskt varumärke...men de råkar ha det tufft just nu".


Ovanstående är ett citat från en artikel i Dagens Industri. En gång till: "Fantastiskt företag", "fantastiskt varumärke". "råkar ha det tufft just nu".


Detta är, med förlov sagt, rena stolligheterna. Ska Saab aldrig bli kvitt dessa skitsnackande äventyrare?!


Åter till vårt stortest av 9-3X. Det blir en duell mot Subaru Outback. Ett hett vintermöte att se fram emot i Vi Bilägare nr 1 som utkommer i mitten av januari.

Taggar:

Kommentarer

#1
Felix
2009-11-28 18:49

Men herre gud...lägg ner SAAB NUUUU..så himla trött på detta slöseri med pengar till ingen nytta..GRRRR

#1
Klas
2009-11-28 20:24

Åhhhhh va' trött jag är på alla inlägg som vill lägga ner Saab , Herre gud Felix lägg ner dej själv istället , om du varit en robot hade jag stängt av dej för länge sen .
Vi på Saab är vana att kämpa , vi har Saabandan vi kommer aldrig att ge oss , basta !

#1
Erling
2009-11-29 00:45

Klas sa...
Åhhhhh va' trött jag är på alla inlägg som vill lägga ner Saab , Herre gud Felix lägg ner dej själv istället , om du varit en robot hade jag stängt av dej för länge sen .
Vi på Saab är vana att kämpa , vi har Saabandan vi kommer aldrig att ge oss , basta !
Saabs bilbyggare vädjar till GM
http://www.automotorsport.se/news/19835/saabs-bilbyggare-vädjar-till-gm/
En sådan förnedring ! Lite stolthet por favor !

#1
Johan
2009-11-29 01:39

Vafför lägga ner energi på att snacka skit om ett märke..Bara att köpa det märket man gillar punkt slut. Felix och ni andra småglin kan köra andra märken.

#1
Daniel H
2009-11-29 02:49

Vem snackar skit om sanningen skall fram!
Om saab nu varit en sån jättebra bil till bra pris hade ju alla köpt den och saab hade expanderat med försäljning och vunnit terräng blivit stora och rika.
Nu är ju verkligheten en helt annan fast vissa vill förvränga verkligheten av nostalgiska eller patriotiska skäl bara för att saab är svenskt.
SAAB är ett löjligt patetiskt litet skräpmärke som varenda någorlunda seriös mekaniker står och hånflinar åt i verkstan när ingen ser!
Fula som stryk, billigt och tråkigt designade. (Att köpa in nån mer seriös designer var aldrig aktuellt)
Konstruktionerna är inte bara dumma på en del modeller utan rent av askorkade. Kvaliteten är ett stort skämt, det höga inköpspriset kontra det jättedåliga andrahandsvärdet talar för sig själv!
Se bara på motsvarande bättre konkurenter som ex. AUDI VOLVO TOYOTA SUBARU som behåller värdet bättre varför??
Att tillverka en löjlig liten nischbil med tråkig formgivning dålig kvalitet, konstiga menlösa konstruktioner och töntig image som tilltalar 0.0011% av befolkningen som syslöjdslärare, några längdskidåkare och några få akademiker håller inte i längden.

#1
Henrik
2009-11-29 13:07

Bloggaren kan inte mena allvar när han kallar Christopher Johnston på Merbanco för stolle.
De grundade AGCO "now the second largest Ag equipment company in the world" som bla. äger Massey Ferguson, de har rutin på att sätta snurr på industriföretag som har problem, och hela familjen är Saab-freaks. Och bäst av allt är att de har meddelat att de är intresserade! Jag har svårt att tänka mig en bättre ägare på denna planet. Läs gärna intervjun på saabsunited

#1
Håkan Bäcklund
2009-11-29 22:13

Henrik: Jo, bloggaren menar allvar när han påstår att det är stollar som säger att Saab är ett "fantastiskt företag" och har ett "fantastistkt starkt varumärke" och "råkar ha det lite tufft just nu".
Vi talar om ett företag som gjort 39 miljarder kronor i förlust de senaste 20 åren, som gått från en toppförsäljning på 136 000 bilar per år till drygt 30 000 i år.
Säga vad man vill om Saab men så djäkla fantastiskt är inte företaget och "råkar ha det lite tufft just" kan mycket väl vara århundradets understatement.

#1
Saabnisse
2009-11-30 10:14

Nej Bäcklund, du och knappast några utomstående har en aning om hur stor förlusten är för Saab.
Det är helt givet så att ett multinationellt företag som GM inte redovisar vinst i ett högskatteland som Sverige, de flyttar resultat kors och tvärs över gränser för att betala skatt där det är mest lönsamt.
Saab hade haft en rejäl chans att växa om GM gett klartecken för vidareutveckling av de modeller man planerade för 9-1. 9-2 som ju även de var baserade på Opels modeller.
Men GM har tyvärr satt strypsnara på Saab och man kan nog konstatera att det inte varit den bästa ägaren.
Det är säkert så att amerikanskt tänkesätt skiljer sig väsentligt från europeiskt.

#1
Henrik
2009-11-30 14:52

Håkan, förlusternas summa är väl åtminstone tvivelaktiga, det har väl allt bubblat upp en del oegentligheter för Saabs del i redovisningen.
Försäljningen i år är inte heller någon bra indikator, det tillverkas inte fler bilar, därför går det inte att sälja fler, Koenigsegg ville ju att staten skulle låna ut pengar till Saab för att de skulle ha råd att öka produktionen eftersom GMs situation var som den var. Jag är väl själv tveksam till sådant, men klart är att Koenigsegg kunde inte göra det, då de ännu inte var ägare och Saabs situation hade dessutom varit något annorlunda.
Mitt företag och många andra har tillfälligt strukit Saab från tjänstebilslistan, får Saab en ny ägare kommer många tjänstebilsköpare tillbaka.
Jag satt faktiskt igår och försökte bygga bilar på Volvos, Audis och BMWs hemsidor som motsvarade min fullutrustade 9-5 2,3t BP och blev helt mörkrädd när jag insåg vad jag skulle få betala hos konkurrenterna.
Stor kombi, ca 200hk, stor stereo, pdc, regnsensor, förarstol med minne, dragkrok, halvskinn eller skinn och farthållare.
Det var knappt att 400.000 räckte, medans jag fick min "gamla" nya 9-5 för en bra bit under 300k.
Detta beror framförallt på Saabs smarta paket.
Ang Merbanco så menar jag att jag tycker deras och AGCOs profil och erfarenthet verkar passa som handen i handsken för att äga Saab. Dock tycker jag han pratar mycket om hjälp från staten och där kan han nog stånga sig blodig om jag känner Maud och Fredrik rätt.

#1
Signs
2009-11-30 17:14

Hej Klas, håller tummarna för dig och alla andra på Saab. Jag ser fram emot att kunna köpa min första Saab snart!

#1
Roland Ekman
2009-12-01 18:15

Volvo är ingen dålig bil idag men innan Dom gick
över till framhjulsdrift var SAAB en roligare och väg-
säkrare bil att köra, men skall sanningen fram så
har de väl haft problem med vissa komponenter, ligger Man i framkant i utvecklingsarbetet så är
risken större att allt inte blir perfekt från början.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.